Ισχυρό μπουρίνι έπληξε τα Ιωάννινα-Πτώσεις δέντρων ,μηδενική ορατότητα στην Εγνατία ,λαχτάρα για επιβάτες καραβιού που κατευθυνόταν στο μώλο [βίντεο-φωτό]





 Ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα έπληξε νωρίς το απόγευμα  το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων .

Λόγω περιορισμένης ορατότητας οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στην Εγνατία Οδό και  δυνάμεις της Τροχαίας  έσπευσαν    στον αυτοκινητόδρομο   μέχρι  την εξασθένιση των έντονων καιρικών  φαινομένων .


Στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας στη διασταύρωση της Ελεούσας   στο ύψος της Φανερωμένης εκδηλώθηκε φωτιά πιθανότατα από κεραυνό ευτυχώς όμως η κατάσβεση ήταν  άμεση .

Μεγάλα κλαδιά δέντρων  που έπεσαν στο οδόστρωμα  επί της  Ε.Ο Ιωαννίνων Άρτας   κοντά στο χωριό Κουκλέσι  είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας .Στο σημείο βρέθηκαν  άνδρες της Τροχαίας   μέχρι η Π.Υ να   ολοκληρώσει την κοπή τους και την απομάκρυνση από το δρόμο .

Τα  έντονα φαινόμενα σάρωσαν και την περιοχή  του μώλου δημιουργώντας τρικυμία στη λίμνη .

Την ώρα που ξέσπασε το μπουρίνι και εν μέσω δυνατών ανέμων   λαχτάρησαν κάποιοι από όσους επέβαιναν  σε  καραβάκι που είχε φύγει από το Νησί   και κατευθυνόταν προς τα Ιωάννινα   και  ειδοποίησαν  την Πυροσβεστική   που έσπευσε στο μώλο μαζί με την  Αστυνομία .Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το καράβι   γύρισε πίσω και έδεσε  χωρίς πρόβλημα και  με  απόλυτη ασφάλεια στο Νησί της Παμβώτιδας,όπως είπε στο epirus-tv-news o πρόεδρος της Τ.Κ Νήσου  ο κ.Άρης Λιούμπος  που επέβαινε και ο ίδιος στο εν λόγω καραβάκι .

Όσοι βρίσκονταν στους δρόμους τη πόλης προσπάθησαν να προφυλαχτούν από την ισχυρή βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους ενώ  ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση για ντελιβεράδες που έτυχε να βρίσκονται  εκείνη τη ώρα έξω .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]