Ιωάννινα:Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους έδωσαν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου



Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους έδωσαν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών, απαιτώντας την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών που είναι αναγκαίες ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά για τα παιδιά. Μετά από κάλεσμα της επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στα Λιθαρίτσια και αμέσως μετά προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, ενώ συναντήθηκαν και με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, μιας και ο Δήμαρχος ήταν απασχολημένος.

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα ήταν προκλητική, καθώς το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του δήμου η λύση είναι να αυξήσει τα ήδη πανάκριβα δημοτικά τέλη για να καλύψει τις υπερβολικές, όπως χαρακτήρισε απαιτήσεις των καθαριστριών για επαναπρόσληψή τους, δηλαδή για καθαρά σχολεία. Ενώ, αρνήθηκε κάθε στήριξη του αγώνα τους αφού χαρακτήρισε αδύνατη τη μίσθωση λεωφορείου για τη μετακίνηση των καθαριστριών στην Αθήνα για να παρέμβουν και στο αντίστοιχο υπουργείο.

Ακόμη πιο προκλητική είναι η στάση της δημοτικής αρχής να προγραμματίσει δημοτικό συμβούλιο για τα τέλη Αυγούστου, παρά την απαίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση σύγκλισή του, ώστε να συζητηθεί το θέμα των καθαριστριών, την οποία προσυπογράφουν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των υπολοίπων παρατάξεων.

Οι εργαζόμενες κάλεσαν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον αγώνα τους για καθαρά σχολεία, ενώ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]