Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων :Το ΚΔΠΑΠ Νεοκαισάρειας δεν κλείνει ,αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του


 Σε απάντηση του εγγράφου των συλλόγων Νεοκαισάρειας και Μπάφρας, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας, επισημαίνονται τα εξής:

Το ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας αποτελεί ένα από τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, που συγχωνεύτηκε το 2011, όπως και τα υπόλοιπα ΚΔΑΠ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, ενταγμένο στα προγράμματα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Κάθε τέλος σχολικού έτους ανακοινώνεται από την ΕΕΤΤΑ πρόσκληση για να ενταχθούν σε σχετική δράση όλα τα ΚΔΑΠ και ακολουθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους ωφελουμένους.

Επισημαίνεται ότι το ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας δεν κλείνει, ως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του λόγω μεγάλης μείωσης στις εγγραφές των ωφελούμενων.

Για την αδειοδότηση και την ορθή λειτουργία μιας δομής ΚΔΑΠ, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις, απαιτείται να απασχολείται προσωπικό ανάλογα με τη δυναμική της, τουλάχιστον να απασχολούνται τρία άτομα (δύο διδάσκοντες και ένα άτομο ως βοηθητικό προσωπικό), όπως στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί και το ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται δίπλα σε όλες τις δομές της κάνοντας σημαντικές και συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξει τα ΚΔΑΠ και το προσωπικό τους παρόλη τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των τελευταίων ετών, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό κατ’ επανάληψη. 

Αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, εφόσον θέλουν τις δομές αυτές να λειτουργούν, οφείλουν να τις στηρίζουν έμπρακτα εγγράφοντας τα δικά τους παιδιά στις κατά τόπους δομές. Ειδάλλως, υποβαθμίζεται με το πέρασμα του χρόνου ο ρόλος τους και καθίσταται αναγκαία η λήψη προσωρινών μέτρων προκειμένου να στηριχτούν συνολικά και οργανωμένα όλα τα ΚΔΑΠ και οι απασχολούμενοι σε αυτά. 

Είναι τουλάχιστον αδόκιμη και σε κάθε περίπτωση άστοχη η σύνδεση που γίνεται μεταξύ του ως άνω θέματος με τη σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς πιστεύουμε ότι εργαλειοποιείται με αυτόν τον τρόπο ο πολιτισμός για την επίτευξη στόχων ή και αιτημάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]