ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας με τους δυο νεκρούς


 Δυο νεκροί και άλλοι δυο διασωθέντες είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στη Σάμο. Άμεσα αρχίζουν οι έρευνες που οδήγησαν στην τραγωδία.


Θύματα της τραγωδίας με το ελικόπτερο στη Σάμο είναι ένας Έλληνας, σύνδεσμος του πληρώματος και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης, ενώ διασώθηκαν δυο Μολδαβοί, ένας εκ των οποίων είναι ο πιλότος που κατάφερε να κολυμπήσει έως την ακτή.

Οι μαρτυρίες από το νησί αναφέρουν ότι ήταν τόσο δυνατός ο αέρας, που ίσως αυτή να είναι η αιτία του δυστυχήματος. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα.


«Στο σημείο που βρισκόμασταν πάνω στο βουνό, βλέπαμε την εξέλιξη. Προσωπικά δεν το είδα να πέφτει, αλλά το είδαν πολλοί, το είδαν από το απέναντι νησί που παρακολουθούσαν τη φωτιά. Το είδαν όλοι να φορτώνει και την ώρα που πάει να απογειωθεί να το καθηλώνει ο αέρας. Ο αέρας χθες ήταν κάτι το φοβερό. Είχες την εντύπωση ότι πετούσε πέτρες. Ήταν πολύ δύσκολη, ειδικά προς το βράδυ που δυνάμωνε, η κατάσταση», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (14.07.2022) στο OPEN ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ήταν 16:39 το απόγευμα της Τετάρτης όταν το ελικόπτερο Mi8, το οποίο νοικιάζει η Πυροσβεστική, απογειώθηκε για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο. Πέντε λεπτά πριν από τις 18:00, συνετρίβη στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, ενώ προσπαθούσε να πάρει νερό για να συνεχίσει.


Φως τα αίτια της τραγωδίας θα ρίξουν οι καταθέσεις των δυο επιζώντων. Ο μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο πρώτος που βρέθηκε ζωντανός. Έμεινε στη θάλασσα 35 λεπτά και είπε στους ανθρώπους που τον εντόπισαν ότι στο σημείο της συντριβής υπήρχαν μεγάλα κύματα και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε επίσης ότι την ώρα που το ελικόπτερο πλησίαζε στη θάλασσα για να πάρει νερό, μια ισχυρή ριπή ανέμου χτύπησε το ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να «φέρει τούμπα» και οι 4 επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]