Η μεγάλη γιορτή του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζεται!


 Η μεγάλη γιορτή του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζεται. Το κύριο μέρος των εκδηλώσεων ξεκινά την Τετάρτη 27 Ιουλίου και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του, όπως και οι μεγάλοι χορηγοί, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ.

Πριν από περίπου ένα μήνα, με αφορμή τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης. Ένα μήνα μετά, η γιορτή συνεχίζεται και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έλαβε χώρα με φόντο το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης μίλησε για «τη γιορτή της ανεμπόδιστης συμμετοχής στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τη γιορτή της συμμετοχικότητας, τη γιορτή της από κοινού ψυχαγωγίας και δημιουργίας»!

Έπειτα από δύο πολύ δύσκολα χρόνια για όλους, το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης χαρακτηρίζεται από τον ποικίλο προγραμματισμό, το διεθνή προσανατολισμό και τις καινοτόμες προτάσεις. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και ο κινηματογράφος συνδυάζονται αρμονικά και συνθέτουν το πλούσιο καλλιτεχνικό μωσαϊκό του φετινού προγράμματος. Κύριος πυρήνας φιλοξενίας του Φεστιβάλ είναι ασφαλώς ο παγκοσμίου εμβέλειας αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης όμως, επεκτείνει τις δράσεις του με παράλληλες εκδηλώσεις, στη μαγευτική Λίμνη Βιρού στη Βουλιάστα και στις απαράμιλλης ομορφιάς Πηγές του Αχέροντα στο Σιστρούνι. «Πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει, ήδη από το 2017, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του πολίτη στα πολιτιστικά δρώμενα, η ενίσχυση του τουρισμού και μέσω αυτού της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου κι εν τέλει η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου» σημείωσε ο κ. Ντακαλέτσης.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης του έκτου εγχειρήματος του Φεστιβάλ είναι η Βουλή των Ελλήνων, καθώς με την έγκριση επιχορήγησης και την παροχή της αιγίδας, ενισχύει ουσιαστικά, για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ Δωδώνης, ενώ ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ντακαλέτσης στους μεγάλους Χορηγούς του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης, τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ και Energean αλλά και την Τράπεζα Ηπείρου, οι οποίοι όχι μόνο υποστηρίζουν έμπρακτα τη μεγάλη προσπάθεια αλλά κι ενισχύουν ηθικά και πολυεπίπεδα την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Στο μήνυμα του εκπροσώπου της εταιρείας ΒΙΚΟΣ κ. Κωνσταντίνου Σεπετά που ανέγνωσε ο Δήμαρχος Δωδώνης, αναφέρεται πως η μεγάλη βιομηχανία της περιοχής μας με μεγάλη χαρά στηρίζει για μια ακόμα χρονιά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, του οποίου η καρδιά βρίσκεται στην Ήπειρο αλλά η εμβέλειά του φτάνει σε όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ Δωδώνης ανήκει στις εκδηλώσεις που έχουν καταστεί θεσμός, ένας θεσμός ο οποίος προάγει τον πολιτισμό και τιμά με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Δωδώνης και ολόκληρη την Ήπειρο. Στηρίζοντας πρωτοβουλίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία νέων προοπτικών για την περιοχή, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ προσπαθεί με συνέπεια και αφοσίωση να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της Ηπείρου.

Εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Τσουκανέλης ανέφερε πως οι αρχέγονες λέξεις οι συνδεδεμένες με τη Δωδώνη, ακούγονται ξανά σήμερα μέσα από τους τρεις σταθμούς στην ιστορία του αρχαιολογικού χώρου: από τις ανασκαφές και αναστηλώσεις του Σωτήρη Δάκαρη, την αναβίωση του χώρου από τον Κώστα Φρόντζο και την ΕΗΜ, μέχρι και την τελευταία αποκατάσταση του θεάτρου που δίνει τη δυνατότητα διοργάνωσης του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης. «Στόχος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον πολιτισμό της Ηπείρου. Δηλώνουμε παρόντες στην ενεργή επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας, μετά και την κατάργηση των μέτρων περιορισμού που έπληξαν τους καλλιτέχνες της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσουκανέλης για να προσθέσει πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται δίπλα στους Ηπειρώτες για περισσότερα από 40 χρόνια, υποστηρίζοντας τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια υπεραξία που θα καρπώνονται όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean κ. Σωτήρης Χιωτάκης, παρόντος και του αντιπροέδρου της Εταιρείας κ. Ντίνου Νικολάου, χαρακτήρισε τιμή για την εταιρεία του να ανήκει στους υποστηρικτές – μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Δωδώνης. Από την πρώτη διοργάνωση άλλωστε, η συγκεκριμένη εταιρεία στήριξε και στηρίζει το Φεστιβάλ Δωδώνης που όπως τόνισε ο κ. Χιωτάκης, έχει εξελιχθεί σε κάτι που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ήπειρο και την πολιτιστική φυσιογνωμία της Ηπείρου, αναδεικνύοντας παράλληλλα και αυτή την επιβλητική περιοχή μαγευτικού κάλλους που δημιουργεί τη μέθεξη σε όποιον βρίσκεται στη Δωδώνη. Τέτοιες εκδηλώσεις, τέτοια φεστιβάλ πείθουν ότι η Δωδώνη και η Ήπειρος μπορούν να υποδεχτούν μεγάλου βεληνεκούς γεγονότα και να επενδύουν με την καλή έννοια, στον πολιτισμό, σημείωσε ο κ. Χιωτάκης. 

• 27 Ιουλίου – Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης - Γιάννης Χαρούλης
Μια συναυλία δυναμική, από έναν ιδιαίτερα δημοφιλή καλλιτέχνη, που ξέρει τον τρόπο να μοιράζεται με το κοινό του τραγούδια, μουσικές και χαρές!
Εισιτήρια Ticket Services:
Γενική είσοδος: 15€, Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65 ετών και άνω, παιδιά 10-18 ετών, πολύτεκνοι): 12€, Δημότες Δωδώνης & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος
(* Τα εισιτήρια μηδενικού κόστους έχουν εξαντληθεί)
• 30 Ιουλίου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Εθνικό Θέατρο, Μήδεια του Μποστ
Μια εκρηκτική κωμωδία του Μέντη Μποστατζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, από τον κορυφαίο καλλιτεχνικό οργανισμό του Εθνικού Θεάτρου.
Εισιτήρια Ticket Services:
Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος
• 1 Αυγούστου – Πηγές Αχέροντα (Σιστρούνι): Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη
Ξεκινώντας από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη, θα κάνουν μια περιδιάβαση στα σμυρναίικα και τα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, θυμίζοντας στο κοινό τι σημαίνει αυθεντική μουσική ψυχαγωγία.
Είσοδος Ελεύθερη
4 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Τα άνθη της καταστροφής, Επετειακή παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή
Φόρο τιμής στη μουσική, τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας θα αποτίσουν o τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου και οι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Εισιτήρια Ticket Services:
Γενική είσοδος: 10€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος
5 Αυγούστου – Λίμνη Βιρού (Πηγές Λούρου – Βουλιάστα): Encardia
Από τη Λίμνη Βιρού ως… τις άκρες του Ιονίου θα μας μεταφέρει η ιδιότυπη μουσική κολεκτίβα encardia, η οποία εμπνέεται δημιουργικά και αδιάκοπα από τη μουσική παράδοση και τον πολιτισμό των ελληνόφωνων περιοχών του Ιταλικού Νότου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.
Είσοδος Ελεύθερη
6 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Μήδεια του Ευριπίδη
Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, σε μια παράσταση που ακολουθεί το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, με όλα τα πρόσωπα του δράματος να παίζονται από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό
Εισιτήρια Ticket Services:
Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος
7 & 8 Αυγούστου – Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης: «ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni»
Σε συνεργασία με το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival της Θεσσαλονίκης, καλούμε τους συμμετέχοντες να βιώσουν τον χώρο του αρχαίου Σταδίου κάνοντας ΠΙΚ ΝΙΚ, το οποίο θα συνοδεύουν συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά, που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου.
Είσοδος ελεύθερη
10 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: contra tempo»
Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη θα συναντηθούν με τους κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα.
Εισιτήρια Viva:
Γενική είσοδος: 15€, Εκπτωτικό (Φοιτητικό, Ανέργων, 65 ετών και άνω): 10€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος
12 Αυγούστου (Πανσέληνος) – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Ορφέας Περίδης
Η πιο όμορφη νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα ντυθεί με την ποιότητα, τη μουσική τρυφερότητα και τον ενθουσιώδη δυναμισμό του Ορφέα Περίδη, σαν φωτοβολίδα που σκάει εκρηκτικά μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα
Είσοδος Ελεύθερη
* Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.   Άνοιγμα εισόδου: 8 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]