ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Πάρτε πίσω τις απολύσεις των 40 σχολικών καθαριστριών του Δ. Ιωαννιτών - Μία καθαρίστρια ανά 145 μαθητές...Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων για την απόλυση των 40 συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

Συγκεκριμένα ενώ μέχρι πέρυσι στο Δήμο Ιωαννιτών εργαζόταν 166 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, για τη σχολική χρονιά 2022-2023 αποφασίστηκε η πρόσληψη μόλις 101 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 25 καθαριστριών με ημιαπασχόληση. 

Δηλαδή 40 καθαρίστριες απολύονται και επιπλέον 25 βλέπουν το μεροκάματο να κόβεται στη μέση.  

Προφανώς την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών που όχι μόνο δεν προκηρύσσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αλλά αντίθετα χρηματοδοτεί μόλις 92 σχολικές καθαρίστριες για μια πόλη 100.000 κατοίκων. 

Η Δημοτική Αρχή όμως, όχι μόνο δεν καλύπτει τα τεράστια κενά στην καθαριότητα των σχολείων αλλά με κυνικότητα δηλώνει ότι δεν μπορεί η καθαριότητα των σχολείων «να επιβαρύνει αενάως τον προϋπολογισμό του Δήμου» !!!! 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Γ. Αρλέτος, Ελ. Ακονίδου, Φ. Βάββας, Στ. Μάντζιος και Γ. Λώλης αποδέχτηκαν την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Ι. Αϊβατίδη, σύμφωνα με την οποία αρκεί μία καθαρίστρια ανά 145 μαθητές των Ιωαννίνων, αφού δεν υπάρχουν πλέον πρωτόκολλα covid. Αποδέχτηκαν ότι 126 σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν όλα τα κενά για τις 138 σχολικές μονάδες της πόλης. 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Γ. Αρλέτος, Ελ. Ακονίδου, Φ. Βάββας, Στ. Μάντζιος και Γ. Λώλης με την ψήφο τους έστειλαν στην ανεργία τις 40 πιο χαμηλόμισθες εργαζόμενες του Δήμου.  Δεν δέχτηκαν καν να αναβάλλουν τη συζήτηση του θέματος που έφεραν εκτός ημερήσιας διάταξης ώστε να αναζητήσουν καλύτερη λύση! 

Αδιαφορούν για στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες όπως η καθαριότητα των σχολείων. Θεωρούν ότι είναι ένα κόστος που δεν πρέπει να επωμίζεται ο Δήμος σε αντίθεση με τις υπηρεσίες τεχνικών συμβούλων που ψηφίζονται κατά κόρον, με τις δαπάνες για την τουριστική προβολή της πόλης, τις δαπάνες για την έξυπνη πόλη, τις δαπάνες για τα πρωταθλήματα θαλασσίου σκι 

Είναι στοιχισμένοι πίσω από την κυβερνητική πολιτική που στέλνει σε μια μέρα 20 εκατομμύρια απ το ταμείο ανάκαμψης για το Γιαννιώτικο Σαλόνι και το παλιό Πανεπιστήμιο αλλά δεν βρίσκει ούτε 1 ευρώ παραπάνω για παιδιά των λαϊκών οικογενειών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. 

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι το 2019, πριν τον Covid, που οι σχολικές καθαρίστριες ήταν εξίσου μειωμένες, οι κακές υγειονομικές συνθήκες των σχολικών μονάδων είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης γιατί είχε νοσήσει -από απλές ασθένειες τότε- πολύ μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού. Εκεί θέλουν να ξαναγυρίσουμε! 

Αρνούμαστε οι συνάδελφοί μας με τους μισθούς των 600 ευρώ να απολύονται για να περισσεύει ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Σύλλογος ΟΤΑ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου 2022, στις 10:00πμ μπροστά στο Δημαρχείο

Απαιτούμε όχι απλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 166 καθαριστριών με πλήρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά να προληφθεί επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και των σχολείων αλλά και των κτιρίων των Δήμων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου

Απαιτούμε τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]