Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Πάρτε πίσω τις 40 απολύσεις συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών- Κινητοποίηση την Πέμπτη στο Δημαρχείο

 


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ 40 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 10πμ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, αποφάσισε στην Οικονομική Επιτροπή, να απολύσει 40 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και σα να μην έφτανε αυτό, αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις από πλήρη σε μερική απασχόληση σε 25 ακόμα σχολικές καθαρίστριες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί μόλις 92 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης για τις σχολικές μονάδες ενός από τους 10 μεγάλους Δήμους της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι για ακόμα μια φορά Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση βάζουν στο ζύγι κόστους οφέλους βασικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες όπως οι υγειονομικές συνθήκες των σχολικών μονάδων.

Με δικαιολογία ότι δεν ισχύουν πλέον τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας - τη στιγμή που καλοκαιριάτικα στα Γιάννενα είχαμε 2.300 κρούσματα σε μια εβδομάδα-  αποφάσισαν ότι αρκούν 126 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης για 138 σχολικές μονάδες και περισσότερους από 18.300 μαθητές!

Ακόμα και αν δεν υπήρχε covid, η απόφαση της δημοτικής αρχή Ιωαννίνων θα καταδίκαζε τα παιδιά μας να φοιτούν σε βρώμικα σχολεία αφού αναλογεί μία καθαρίστρια για κάθε 145 μαθητές, δεν αντιστοιχεί καν μια καθαρίστρια ανά σχολική μονάδα!

Αυτή η απόφαση μέσα στην πανδημία, είναι εγκληματική για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις ίδιες τις σχολικές καθαρίστριες. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων παραδέχτηκε ότι μέσα στην πανδημία νόσησαν 93 από τις συνολικά 166 καθαρίστριες που εργάζονταν πέρυσι, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ούτε οι 166 σχολικές καθαρίστριες ήταν αρκετές για την πόλη των Ιωαννίνων!

Η δημοτική αρχή επικαλέστηκε την έλλειψη χρημάτων εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου λες και οι άνεργες καθαρίστριες δεν πρέπει να ζεστάνουν τα σπίτια τους με το πανάκριβο πετρέλαιο!

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει πίσω ΤΩΡΑ τις απολύσεις! Να προσλάβει με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα επιπλέον επαρκή αριθμό σχολικών καθαριστριών.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, τις σχολικές καθαρίστριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Πέμπτη 10πμ στο Δημαρχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]