Συρράκο 1821: 200 χρόνια από την Επανάσταση - Επιστημονική Διημερίδα 30-31 Ιουλίου



Δείτε τό πρόγραμμα   πατώντας εδώ

Ο Δήμος Β. Τζουμέρκων και το Κέντρο Μελέτης, Ανάδειξης και Προστασίας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Συρράκου (Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ») θα πραγματοποιήσουν Ανοιχτή Επιστημονική Διημερίδα στις 30-31 Ιουλίου 2022 στο Συρράκο με θέμα: Συρράκο 1821, 200 χρόνια από την Επανάσταση.

 

Η Διημερίδα, της οποίας την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κος Κώστας Τασούλας, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, που έλαβε την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώνεται από το Ν.Π.Δ.Δ. «ο Γεώργιος Γιαννιώτης», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και στοχεύει στην ανάδειξη του γεγονότος της Επανάστασης του Συρράκου το 1821, καθώς και της συμμετοχής του στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Τη Διημερίδα συμπληρώνει η προβολή αποσπασμάτων σχετικής  τεκμηριωτικής ταινίας (ντοκιμαντέρ) που εγκρίθηκε από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει η ιστορικός του Ηistoristai Νet για την εφαρμοσμένη ιστορία Μαρία Σαμπατακάκη, με την οργανωτική υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου και των Συνδέσμων Συρρακιωτών. Η παρουσία σας, αλλά και η συμμετοχή σας  στην κάλυψη της εκδήλωσης  θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας και τον τόπο μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]