Fuel Pass: Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα για βενζίνη και πετρέλαιο – Το ύψος των επιδοτήσεων που αναμένονται

 


Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, απέναντι στην ακρίβεια που προκαλούν οι υψηλές τιμές στα καύσιμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτά θα κινούνται στα πλαίσια που έχουν γίνει γνωστά, δηλαδή δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις σχετικά με το fuel pass και τις άλλες ενισχύσεις.


Το περιεχόμενο των μέτρων θα γίνει γνωστό στο υπουργικό συμβούλιο και εν συνεχεία στις 15:00 το μεσημέρι, οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί θα εξειδικεύσουν το πακέτο του fuel pass για τα καύσιμα. Το συνολικό κόστος αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 2,5 ιδιοκτήτες ΙΧ ή μοτοσυκλετών.

Τι θα ανακοινωθεί

Fuel Pass: Το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι αυξημένο και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος, με τις εκτιμήσεις να το ανεβάζουν κοντά στα 60 – 70 ευρώ. Έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 40.000 έως 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο. Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.


Diesel κίνησης: Η επιδότηση στην αντλία για το ντίζελ κίνησης με το ποσό να εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο, ίσως κοντά στα 20 λεπτά το λίτρο, από 15 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα.

Νησιά -άγονες γραμμές: Σχεδιάζεται υψηλότερη επιδότηση στα υγρά καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Διάρκεια: Η διάρκεια του πακέτου θα είναι τρεις μήνες, δηλαδή από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.


Επίσης θα ανακοινωθεί η επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των επιστροφών ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Νοέμβριο.


Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για το Power Pass

Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις για την χορήγηση του Power Pass είχαν ξεπεράσει χθες το απόγευμα τις 300.000. Μέχρι χθες αιτήσεις μπορούσαν να κάνουν όσοι το ΑΦΜ τους έληγε σε 1,2,3 και 4, ενώ μέσα στην ημέρα σήμερα θα ανοίξει και για το 5 και τις επόμενες ημέρες θα ανοίγει σταδιακά και για τους υπόλοιπους.


Η διαδικασία είναι απλή, αφού ο πολίτης δεν χρειάζεται ουσιαστικά να συμπληρώσει κάτι, παρά μόνο να επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους, που θα δει προσυμπληρωμένα στην πλατφόρμα που θα έχει εισέλθει με τους κωδικούς του taxis.


Στη συνέχεια επιλέγει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.


Στο τέλος και πριν την οριστική υποβολή θα πρέπει να συμπληρώσει το email του, το IBAN και το όνομα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός.

πηγή newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]