Τέλος της Περιφέρειας Ηπείρου από τη διαχείριση των απορριμμάτων"Με χθεσινοβραδυνή τροπολογία η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμοστεί ο ισχύον νόμος 4555/2018 και πλέον αναλαμβάνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου το σύνολο της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ Ηπείρου).

Ηττήθηκε η περιφερειακή Αρχή στην εμμονή της να διαχειριστεί την απομάκρυνση του υπολείμματος, από την επεξεργασία των απορριμμάτων στο εργοστάσιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Ελευθεροχώρι, του ΙΦΣ «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» τοποθετήθηκε έγκαιρα και ξεκάθαρα, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων και η εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου είναι δουλειά των δήμων και του ΦοΔΣΑ. Όταν οι άλλοι μιλούσαν με γενικότητες για τα απορρίμματα εμείς επιμείναμε στην εφαρμογή του νόμου, καταγγείλαμε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης και λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ζητήσαμε την απεμπλοκή της Περιφέρειας από τη μεταφορά του υπολείμματος. 

Υποστηρίξαμε το νόμιμο δικαίωμα των δήμων να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους και να καρπωθούν τα οφέλη της επεξεργασία τους. Σε πλήθος ανακοινώσεων της παράταξης τονίζαμε: «Οτιδήποτε άλλο είναι εκτροπή από την κανονικότητα και πρέπει να επέμβει η πολιτεία..». Η κυβερνητική ρύθμιση καταδεικνύει ότι μπορεί να μην μας παρακολουθεί ο κ. Καχριμάνης αλλά μας διαβάζουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Τελειώνει έτσι και μια δικαστική διένεξη που τραυμάτισε την συνεννόηση μεταξύ των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης και διέσπασε τους δημάρχους της Ηπείρου τορπιλίζοντας τη συνεργασία όλων, που είναι ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση, ειδικά για ένα ζήτημα που αποτελεί πεδίο και επιτομή κοινής δράσης και ενδιαφέροντος των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. 

Το πολιτικό μήνυμα - άδειασμα και οι βυζαντινισμοί μεταξύ υπουργών και περιφερειάρχη δεν απασχολούν. Αυτό που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη είναι η δημόσια απολογία του κ. Καχριμάνη για το κόστος της διαμάχης των δυο χρόνων αντιπαράθεσης, των δικαστικών προσφυγών και της διαιτησίας, επειδή το πρόστιμο είναι στο τραπέζι και τα 3,5 εκατομμύρια θα πληρωθούν αν δεν έχουν καταβληθεί στο μεταξύ!

Ήρθε η ώρα της παράδοσης – παραλαβής και της αποχώρησης του κ. Καχριμάνη."

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

29/6/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]