ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι γνώρισαν τα παράλια της Ηπείρου!


 «Γνωριμία» Ισραηλινών δημοσιογράφων

και με τα παράλια της Ηπείρου


Στην περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ήπειρο,  είχε στόχο το ταξίδι εξοικείωσης, εξειδικευμένων σε θέματα τουρισμού  δημοσιογράφων και μπλόγκερς το οποίο  οργάνωσε και υλοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ισραήλ και ειδικά με τον Προϊστάμενό του κ. Δημήτρη Βασιλειάδη. 


Η φιλοξενία και η ξενάγηση της Ισραηλινής αποστολής, είχε επίκεντρο τα παράλια της Ηπείρου και αφορμή ήταν η πρώτη απευθείας πτήση   Τελ Αβίβ –   Πρέβεζα ( Αεροδρόμιο Ακτίου). 


Ήταν η συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει  η  Περιφέρεια Ηπείρου πριν αρκετά χρόνια,  καθώς λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί στις Διεθνείς Εκθέσεις που συμμετείχε, σε πρώτο στάδιο είχε δοθεί προτεραιότητα σε ορεινούς προορισμούς. 


Τους  Ισραηλινούς δημοσιογράφους υποδέχτηκε η Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, η οποία είχε την ευθύνη του προγράμματος και της αποστολής,  ενώ από τον Ε.Ο.Τ. Ισραήλ στην αποστολή συμμετείχε η κα Eti Eskaloni Shadmon.


Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και επισκέψεων ήταν δομημένο στο πλαίσιο προώθησης της Ηπείρου «ως προορισμού τεσσάρων εποχών». Στο πλαίσιο αυτό οι Ισραηλινοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις Ηπειρωτικές παραλίες, καθώς και περιοχές της ενδοχώρας των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. 


Μεταξύ άλλων έκαναν ράφτινγκ στον Αχέροντα,  θαλάσσια σπορ,  ξεναγήθηκαν στα τουριστικά θέρετρα του Ιονίου Πάργα, Σύβοτα,  Πρέβεζα κλπ, ενώ με σκάφος περιηγήθηκαν για δυο ημέρες σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου,  τις πανέμορφες παραλίες – αρκετές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία»-  αλλά και στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου. Επίσης επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και  παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την - κατά περιοχή - γαστρονομία και να γευτούν τοπικά προϊόντα.  Η Ισραηλινή αποστολή κατά την αναχώρησή της εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία, όσο και για πρόγραμμα των επισκέψεων και ξεναγήσεων,  που όπως είπαν τα μέλη της,  τους δόθηκε η  δυνατότητα να σχηματίσουν μια πολύ θετική εικόνα για τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει  η Ήπειρος και οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις πολλών Ισραηλινών πολιτών. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]