Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Ιωαννίνων:Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας - Μοτοπορεία για την άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης καυσίμων

 ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ


Συγκέντρωση- Μοτοπορεία:

Τετάρτη 15/6, 11:00, Περιφέρεια

Συνάδερφοι/ες,

Εδώ και αρκετούς μήνες βλέπουμε τουλάχιστον το 20% του μεροκάματου μας να σπαταλιέται σε βενζίνη για να μπορούμε να ξαναδουλέψουμε. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Η τιμή της βενζίνης θα ανέβει κι άλλο-αναμένεται σύντομα να φτάσει το 2,80/lt.

H e-food αδιαφορεί για τις ανάγκες και τα αιτήματα μας. Κάθε ένα πρόβλημα μας απαντάται με το γίνε free lancer ή με μια γενικόλογη υπόσχεση πως η εταιρεία θα το επιλύσει στο άμεσο μέλλον, ίσα ίσα για να μας καθησυχάσει και εντέλει να μη κάνει τίποτα. H πρόσφατη αύξηση της αποζημίωσης καυσίμου κατά 50% για τον Ιούνιο και Ιούλιο δεν είναι προϊόν της καλής θέλησης της εταιρείας αλλά είναι αποτέλεσμα των πολλών κινητοποιήσεων (6/4, 1/5 κ.α) που έθιγαν αυτό ακριβώς το ζήτημα. Όμως ακόμα και αυτή η νίκη δε πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι λύθηκε το πρόβλημα. Δεν γίνεται  κάθε λίγους μήνες να κυνηγάμε την εταιρεία να προσαρμόσει το ύψος της αποζημίωσης ενώ εμείς στο ενδιάμεσο θα πληρώνουμε τη διαφορά από τη τσέπη μας. Αυτό το ποσό πρέπει μόνιμα να συνδεθεί με τη τρέχουσα μέση τιμή των καυσίμων από την εταιρεία αρχικά αλλά και να θεσμοθετηθεί συγκεκριμένη νομική διάταξη που να ορίζει το ύψος της για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Πρέπει να μείνουμε μακριά από λογικές του τύπου: «έλα μωρέ, αλλού είναι χειρότερα...» και να δηλώσουμε πως δε θα ανεχτούμε καμία άμεση ή έμμεση χειροτέρευση των απολαβών και των συνθηκών εργασίας μας. Διότι η εταιρεία μας έχει δείξει ξεκάθαρα πως προς τα εκεί βαδίζει. Τρανό παράδειγμα αποτελεί και η πρόσφατη επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου. Δεν είναι τετράωροι από επιλογή αλλά γιατί δουλεύουν και αλλού, σπουδάζουν (ή θέλουν να γίνουν οχτάωροι αλλά η εταιρεία αδιαφορεί). Είναι αδύνατο  για έναν 4ωρο εργαζόμενο να μπορεί να συμβαδίζει το πρόγραμμα του και με μια δεύτερη δουλειά (που η πλειοψηφία των 4ωρων συναδέρφων έχει) και έτσι τους εξωθεί είτε στη παραίτηση είτε στην αγαπημένη λύση της εταιρείας για όλα τα προβλήματα, δηλαδή το free lancing.

Τι να κάνουμε;

Ας αφήσουμε λοιπόν τα παρακάλια, τις παραινέσεις, τα ticket και όλα τα αδιέξοδα μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά και ας αγωνιστούμε! Μην περιμένουμε να εμφανιστούν διάφοροι σωτήρες που θα μας λύσουν το πρόβλημα. Όπως και πέρσι, το πρόβλημα θα το λύσουμε ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, με τη δημοσιοποίηση του θέματος! ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!  

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]