ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΕΑΠ:"Πυρά" φοιτητών για την προκαταβολή διδάκτρων .....

 


ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ…

Το ΕΑΠ, πιστό στην ακατανόητη συμπεριφορά του με την οποία έχει πολλάκις ταλαιπωρήσει τους φοιτητές του, έσπευσε ξανά να κάνει ακόμα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Με ηλεκτρονικό μήνυμα του Τμήματος Μητρώου, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2022, ειδοποίησε ότι οι φοιτητές πρέπει να προκαταβάλουμε τα δίδακτρα του επόμενου εξαμήνου, που αρχίζει τον Οκτώβριο του 2022, έως τις 21 Ιουλίου 2022! Τι σημαίνει αυτό; 

Οι εξετάσεις (εκτός των επαναληπτικών) ολοκληρώνονται στις 16 Ιουλίου. Επομένως:

Α) Καλούμαστε να επιλέξουμε και να καταβάλουμε δίδακτρα για επόμενα μαθήματα σε διάστημα ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ημερών, από την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου. Αν συνυπολογίσουμε και το απαραίτητο διάστημα για τη διόρθωση, ανατροφοδότηση και τελική βαθμολογία των γραπτών,  το διάστημα των πέντε ημερών εξανεμίζεται! Πρόκειται για… ορθολογικές επιλογές που γίνονται «προς διευκόλυνσή μας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΑΠ, το οποίο μάλλον μάς εμπαίζει!

Β) Εντελώς αιφνιδιαστικά και με το «έτσι θέλω» ανατρέπεται ο προγραμματισμός (προσωπικός και οικογενειακός) όλων των φοιτητών, οι οποίοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν και να καταβάλουν το σημαντικό σε μέγεθος κονδύλι των διδάκτρων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι όλοι είχαμε ως δεδομένο από τα προηγούμενα έτη.

Είναι τουλάχιστον η τέταρτη κατά σειρά φορά μέσα σε τρία χρόνια που το Ίδρυμα τροποποιεί αιφνιδιαστικά την πολιτική αποπληρωμής των διδάκτρων φέρνοντας τους φοιτητές σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, εν μέσω μάλιστα γενικότερου αρνητικού κοινωνικοοικονομικού κλίματος. Η διοίκηση δεν είχε καν την ευθιξία να ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις της τους φοιτητές της ΔΗΔ, ώστε να είναι εφικτός ο οικονομικός προγραμματισμός μας. 

Ως Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά και διαμαρτυρόμαστε γιατί η διοίκηση δεν επιδεικνύει καμία συνέπεια ούτε προς τον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ ως Ιδρύματος ούτε προς τις πρότερες υποσχέσεις της προς τον Σύλλογο Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ για συνεννόηση, ενημέρωση και συνεργασία ούτε προς τις δεσμεύσεις του ίδιου του Προέδρου του Ιδρύματος για οικονομικές διευκολύνσεις ή μείωση των διδάκτρων.

Η ανακοίνωση για προθεσμία 21 Ιουλίου 2022 είναι ηθικώς και τυπικώς απαράδεκτη, καθώς δείχνει το επίπεδο αδιαφορίας του Ιδρύματος για τους φοιτητές και την έλλειψη οργάνωσης.

Είναι αδιανόητο οι προθεσμίες για σοβαρά ζητήματα να μεταβάλλονται κατά το δοκούν, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς πρώτα να δίδεται εύλογος χρόνος από αυτούς που τις θέτουν σε αυτούς που υποχρεούνται να τις τηρήσουν, στο πλαίσιο της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας.

Καλούμε τη διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της αυτή και να οργανώσει τις διαδικασίες δήλωσης μαθημάτων και καταβολής των διδάκτρων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Αν μη τι άλλο, έχει καταντήσει κουραστικό ένα Πανεπιστήμιο να προκαλεί τόση ανασφάλεια και αναστάτωση αλλάζοντας συνεχώς διαδικασίες και πολιτικές και να λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]