Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας ζητά ο Μ. Κάτσης, με Ερώτησή του στη Βουλή



Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, οι οποίες απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων της Θεσπρωτίας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα αριθμεί μόλις οχτώ άτομα μόνιμο προσωπικό, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποκατάσταση των βλαβών και τη συντήρηση του ηλεκτρικού δικτύου. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με αυταπάρνηση να αντιμετωπίσουν, κατά μέσο όρο διακόσια περιστατικά το μήνα, σε μία εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει δεκάδες ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά, ενώ σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας μπορεί οι βλάβες να φτάσουν και τις σαράντα την ημέρα.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε τρεις διαδοχικές προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου τα τελευταία δύο χρόνια, δεν προέβλεψε καμία θέση για την Ηγουμενίτσα. Φαίνεται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις τις Θεσπρωτίας, με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών και την κακή συντήρηση του δικτύου, δεν απασχολούν κανέναν από τους αρμόδιους.

Μόλις τον περασμένο χειμώνα είχαμε συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου, και διαρκείς αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Άνθρωποι έμειναν χωρίς θέρμανση, επαγγελματίες έκλεισαν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους, και ηλεκτρικές συσκευές καταστράφηκαν, αλλά ούτε αυτό φαίνεται αρκεί για να ενισχυθεί με κατάλληλο προσωπικό ο ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό οι πολίτες να πληρώνουν 3 και 4 φορές πάνω το ρεύμα, και να μην το έχουν κι από πάνω. Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μόνο το οποίο νοιάστηκε ήταν να ορίσει γαλάζια golden boys των 360 χιλιάδων ευρώ το χρόνο στη ΔΕΗ, και να χαρίσει σε ξένα funds τόσο τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και τη ΔΕΗ, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες που βιώνει η κοινωνία σήμερα.  

Με την ερώτηση που κατέθεσα, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων της Θεσπρωτίας μέσω της άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.



Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


ΘΕΜΑ: «Οι μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων της Θεσπρωτίας»


Μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στη Θεσπρωτία, προκαλεί το γεγονός ότι το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα αριθμεί μόλις οχτώ (8) άτομα μόνιμο προσωπικό, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την αποκατάσταση των βλαβών και τη συντήρηση του δικτύου. Κατά μέσο όρο έχουν να αντιμετωπίσουν περίπου διακόσια (200) περιστατικά μηνιαίως, σε μία εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει δεκάδες ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά, ενώ σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας μπορεί οι βλάβες να φτάσουν και τις σαράντα (40) ημερησίως.  

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες έχουν επισημανθεί εγκαίρως και από τους ίδιους τους εργαζομένους, στην πρόσφατη προκήρυξη 1/2022 του ΔΕΔΔΗΕ για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου, δεν προβλέπεται καμία θέση για την Ηγουμενίτσα, όπως ακριβώς συνέβη και στις προκηρύξεις 1/2021 και 2/2021.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών και η κακή συντήρηση του δικτύου στην περιοχή της Θεσπρωτίας, παρά τις υπερπροσπάθειες που καταβάλουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι για να ανταπεξέλθουν, έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών της περιοχής. Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης της Παραμυθιάς τον περασμένο Ιανουάριο, εξέφρασε με ανοιχτή επιστολή, την εντονότατη δυσαρέσκειά του για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου, οι οποίες σε συνδυασμό με τις διαρκείς αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, από τη μία έθεταν εκτός λειτουργίας τις επιχειρήσεις, και προκαλούσαν βλάβες στον εξοπλισμό τους, και από την άλλη άφηναν χωρίς θέρμανση στην καρδιά του χειμώνα, μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής.

Επειδή, το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα είναι εμφανώς υπο-στελεχωμένο, και δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για καμία νέα πρόσληψη στις τρεις (3) τελευταίες προκηρύξεις του ΔΕΔΔΗΕ για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου

Επειδή, οι συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, η αργή αποκατάσταση των βλαβών, και η κακή συντήρηση του ηλεκτρικού δικτύου έχει προκαλέσει τη δίκαιη αντίδραση των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας

Επειδή, οι υπάρχοντες εργαζόμενοι δρουν σε μία εκτεταμένη περιοχή με δεκάδες ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά, αλλά και σε ένα ενεργειακά απαιτητικό τουριστικό μέτωπο τους καλοκαιρινούς μήνες  

Επειδή, είναι προκλητικό οι πολίτες να βλέπουν υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ, παράλληλα, να στερούνται το ίδιο το ηλεκτρικό ρεύμα από τα διαρκή προβλήματα του δικτύου        

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να στελεχωθεί άμεσα το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα με το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Θεσπρωτίας; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]