Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να είναι οδηγός μας για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον»


 Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

 «Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να είναι οδηγός μας για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον»


Την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ένα φωτεινό παράδειγμα, που πρέπει να αποτελεί οδηγό για τον τρόπο αντιμετώπισης κρίσεων, ανέδειξε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η Ευρωβουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της που η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και υλοποιεί τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, ενότητα και ετοιμότητα, ως προς την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία. Αφού ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση και ήδη έλαβε έγκριση για το εθνικό της Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δήλωσε υπερήφανη που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε στην πρόταση του συγκεκριμένου Μηχανισμού. 

Κλείνοντας, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι «η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν θέλουμε και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε. Αυτός θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας και για το μέλλον".

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://youtu.be/uTTnBe9V4cY 


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαι σήμερα πολύ χαρούμενη που, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετήσαμε και υλοποιούμε τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, ενότητα και ετοιμότητα, ως προς την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Είμαι περήφανη που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε στην πρόταση του συγκεκριμένου Μηχανισμού και που η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση και ήδη λάβαμε έγκριση για το εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η εμπειρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και πρέπει να είναι οδηγός μας για τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων κρίσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, για την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επίσης καταθέσει μία πανευρωπαϊκή πρόταση κοινής αντιμετώπισης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν θέλουμε και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε. Αυτός θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας και για το μέλλον.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]