Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες-Ικανοποίηση από τον Aντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου 

Θέμα ημερών είναι η  έναρξη των εργασιών της παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης,  αφού ο  ανάδοχος  έχει ήδη εγκατασταθεί και  διευθετεί τις λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του χώρου στη ΒΙΠΕ που θα  λειτουργήσει ως εργοτάξιο.

"Τρισευτυχισμένος" και "απόλυτα δικαιωμένος" δηλώνει στη Δημοτική Ραδιοφωνία  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας  Στράτος Ιωάννου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο μαζί με τις απαλλοτριώσεις υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει νέα δεδομένα  τόσο με τη   δημιουργία μιας σύγχρονης εισόδου για την πόλη όσο και με την παράκαμψη της Νικόπολης , βασική προϋπόθεση για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στα μνημεία της UNESCO.

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή-βελτίωση οδικών τμημάτων:

Του κύριου οδικού άξονα που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο Μονολιθίου (με κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων στη συμβολή  συμβολή της οδού με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων και στη συμβολή με την εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, καθώς και της κύριας οδικής αρτηρίας ΒΙΠΕ από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του  Αρχαιολογικού Μουσείου έως τον κυκλικό κόμβο πλησίον του  οικισμού Μύτικα.

Στο ενδιάμεσο προβλέπονται δύο ακόμη ισόπεδοι κόμβοι, ενώ επί της παραλιακής οδού θα διαμορφωθεί ο ανισόπεδος κόμβος Μύτικα. Η οδική αρτηρία θα είναι τυπικής διατομής τύπου β4νσ τετράιχνης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριζόμενη νησίδα, με πρόβλεψη παράπλευρου δικτύου εξυπηρέτησης διπλής κατεύθυνσης.

Επίσης θα βελτιωθούν τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργικότητα του  οδικού συστήματος της περιοχής  ενώ θα κατασκευαστούν και όλα τα συνοδά έργα   αποχέτευσης-αποστράγγισης και διευθέτησης όμβριων υδάτων, φωτισμού κόμβων και οδών, εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης, σήμανσης και ασφάλισης οδών. 

Τέλος περιλαμβάνονται και μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, οπτικών ινών και ΔΕΥΑΠ.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]