Β. Γιόγιακας: ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών





Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - αφού βάφτισε “κραυγή αγωνίας” την ενημέρωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών - είχε το θράσος να κάνει λόγο για “τραγική κατάσταση”, “υποστελέχωση” και “υποβάθμιση” του νοσοκομείου.




Είναι γνωστό ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του έχουν τσακωθεί με την αλήθεια και δεν παύουν να εκτίθενται. Ας του θυμίσουμε λοιπόν, με γεγονότα και αριθμούς, τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια:




Προσλήφθηκαν 13 επικουρικοί Ιατροί σε διάφορες ειδικότητες και 12 μόνιμοι Ιατροί ΕΣΥ, από τους οποίους οι 3 - Ακτινολόγος, Εντατικολόγος και Οφθαλμίατρος - διορίστηκαν στη συνέχεια σε άλλες γειτονικές δομές. Ακόμα 9 θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ εκκρεμούν στα Συμβούλια Κρίσης ενώ καλύφθηκε, με μετακίνηση από το Χατζηκώστα, το κενό του Αναισθησιολόγου.




Είχαμε ακόμα 2 άτομα που προσλήφθηκαν ως μόνιμο λοιπό προσωπικό και άλλα 2 που διορίζονται σύντομα, το ένα μάλιστα αφορά θέση Χειριστή Ακτινολογικού ενώ προστέθηκαν 5 Νοσηλευτές από μετάταξη.




Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια προσλήφθηκαν 79 άτομα επικουρικό προσωπικό για τον Covid 19, μεταξύ των οποίων 27 Νοσηλευτές




Οργανώθηκε, εξοπλίστηκε πλήρως και λειτούργησε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η οποία έχει σώσει ζωές ουκ ολίγων συμπολιτών μας. Ας ρωτήσει ο κύριος Κάτσης ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας που νοσηλεύτηκε εκεί για να μάθει από πρώτο χέρι …




Λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία η κλινική Covid η οποία νοσήλευσε μεγάλο αριθμό ασθενών.




Αποκτήθηκε νέος σύγχρονος υπέρηχος για το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο ενώ πρόσφατα παραλήφθηκε ο Μαγνητικός Τομογράφος που είναι έτοιμος για λειτουργία.




Αυτά έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Και χαίρομαι που – έστω και άθελά του -  ο κύριος Κάτσης έδωσε την αφορμή να αναδείξουμε! Και τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου είναι συνεχής.




Επειδή όμως η συζήτηση αυτή είναι πιο χρήσιμο να γίνεται επί τόπου, στους χώρους του νοσοκομείου, καλώ τον συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να το επισκεφθούμε ώστε να δει και να ακούσει από κοντά για όλα αυτά που έχουν γίνει.




Και αν θέλει, μπορούμε να πάμε μαζί στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να ενημερωθεί από τον ίδιο, αλλά και για να μάθει επιτέλους πού πέφτουν τα γραφεία της ΥΠΕ στην Πάτρα…   




Γιατί δουλειά από τις καφετέριες δεν γίνεται…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]