Περιφέρεια Ηπείρου :Απάντηση στο «Κοινό των Ηπειρωτών» για τις εργασίες στην Ε.Ο. Ιωαννίνων -Άρτας



 H απορία που εξέφρασε με χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γ. Ζάψας για τις χωματουργικές εργασίες που εκτελούνται παραπλεύρως της της Εθνικής οδού   Ιωαννίνων- Άρτης, κοντά στη γέφυρα Καλογήρου, εξυπηρετεί λόγους εντυπώσεων, καθώς για τη συγκεκριμένη παρέμβαση έχουν ληφθεί δύο φορές – παρόντος και του ιδίου-   αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

 Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2022 εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου «Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων επί της Ε.Ο., Ιωαννίνων – Άρτας». Μειοψήφησε ο κ. Γ. Ζάψας, όχι ως προς το φυσικό αντικείμενο, αλλά ζητώντας ετήσιο προγραμματισμό και για τα έργα μικρής κλίμακας κλπ.

Στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου 2022 της Οικονομικής Επιτροπής, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο ίδιος επισκέφτηκε κατά δήλωσή του την περιοχή,  εγκρίθηκε ομόφωνα  η χορήγηση παράτασης (μέχρι 24 Ιουλίου) για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς οι εργασίες είχαν καθυστερήσει επειδή δεν είχε εκδοθεί έγκαιρα η άδεια επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία.  

Η επέμβαση γίνεται με νόμιμο καθεστώς αλλαγής χρήσης, εντός της απαλλοτριωμένης  ζώνης  της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας και σύμφωνα με μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών, κάτι που αναφέρεται στις εισηγήσεις που τέθηκαν υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. 

Ο κ. Ζάψας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και  από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αρκεί αυτός να ήταν ο αντικειμενικός του σκοπός και όχι η κριτική για την κριτική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]