ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία

 


Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων έρχονται στην ακτοπλοΐα από τις αρχές Ιουλίου λόγω του ράλι που καταγράφουν τα ναυτιλιακά καύσιμα.

Για τον λόγο αυτόν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συμβουλεύουν τους μελλοντικούς επιβάτες να «κλειδώνουν» από τώρα την τιμή του εισιτηρίου για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.


Φαίνεται ότι μπροστά στην καταιγίδα του αυξημένου ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει όλος ο κλάδος των μεταφορών σε θάλασσα, στεριά και αέρα η άνοδος των ναύλων είναι μονόδρομος παρότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πτώσης της επιβατικής κίνησης. Μάλιστα, μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία ενημέρωσε ήδη τους πράκτορές της ότι από 1ης Ιουλίου προχωρά σε αύξηση των εισιτηρίων κατά 7%.


Από πέρυσι τον Ιούνιο, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο έως 40%, την ίδια στιγμή που οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων έχουν αυξηθεί μέχρι και 120%

Αλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες συνιστούν στους συνεργάτες τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προτρέπουν τους πελάτες τους να κλείνουν και να παίρνουν τα εισιτήρια προκειμένου να «κλειδώνουν» τις τρέχουσες τιμές, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε και νέες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες.


Τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία των καυσίμων. Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε και νέο ιστορικό υψηλό στα ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλού θείου (VLSFO) για συμβατικά πλοία, στην περιοχή των 1.330 δολάρια ο τόνος και τύπου MGO που χρησιμοποιούν τα ταχύπλοα στα 1.430 δολάρια ο τόνος.

Το άλμα στις τιμές των καυσίμων και συνακόλουθα των εισιτηρίων φαίνεται πως έχει επηρεάσει την επιβατική κίνηση, που εμφανίζεται συγκρατημένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές προ πανδημίας, για την περίοδο αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Οι πληρότητες στα πλοία είναι αυτή την περίοδο στα επίπεδα του 50% και χαμηλότερα όταν τα προηγούμενα χρόνια προ της πανδημίας έφταναν την ίδια περίοδο στο 70%-80%.


Το αυξημένο μεταφορικό κόστος αλλά και η γενικότερη άνοδος του κόστους ζωής προφανώς επηρεάζει αρνητικά και τη διάθεση για ταξίδια.

πηγή aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]