ΕΛ.ΑΣ:ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΕ ΑΤΜ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της Τετάρτη 29/06, 7 μ.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου

 


Το διήμερο 29-30 Ιουνίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.


             Η όξυνση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήταν η αίτια για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία για περισσότερο από τρεις μήνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας.  Ένας πόλεμος στον οποίο περισσεύουν οι απειλές για χρήση πυρηνικών. Ένας πόλεμος που, μέρα τη μέρα, κλιμακώνεται, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η γενίκευση της ανάφλεξης.


Η προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ που θα συζητηθεί σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το ότι αυτή η σύνοδος θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα πολεμικής ενίσχυσης.


Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.


Στις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία και των απαιτήσεων που αυτός βάζει για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας θεωρούν πως έχουν την «ευκαιρία» τους να προωθήσουν τα αιτήματά τους για τους ρόλους τους και την «αναβάθμισή» τους στην περιοχή.


Η Τουρκία «πουλάει» τη γεωστρατηγική της αξία ως χώρα της Μαύρης Θάλασσας και φραγμού στη Ρωσία. Με το ρόλο του «άτακτου παιδιού», με εντάσεις και αναστατώσεις, απαιτεί να είναι αυτή η προτιμητέα από τις ΗΠΑ στη ΝΑ Μεσόγειο, κόντρα στο αμερικάνικο σχέδιο των «3+1», να κατοχυρώσει ρόλο στην Κύπρο αλλά και στα Βαλκάνια. Η ελληνική πλευρά υπερασπίζεται το «3+1», διεκδικεί την «αναβάθμισή» της στα Βαλκάνια, κάνοντας την Αλεξανδρούπολη αμερικάνικη βάση και συνολικά με το ρόλο του «καλού παιδιού» επιδιώκει να έχει αυτή την εύνοια και την προτίμηση των ΗΠΑ. Μέσα σε αυτόν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό, προβάλλει ξανά το ζήτημα της «μοιρασιάς» του Αιγαίου: από τη μια, με τον μεγαλοϊδεατισμό της «γαλάζιας πατρίδας» και, από την άλλη, με τους μαξιμαλισμούς της «ελληνικής λίμνης».


Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε στα ύψη την αντιδραστική πολιτική ακρίβειας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά η άρχουσα τάξη. Η πολιτική της ενεργειακής και διατροφικής εξάρτησης της χώρας (τμήμα της συνολικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης της από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), η απαίτηση να προωθηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και να συνεχιστεί η ιμπεριαλιστική λεηλασία,είναι οι πραγματικοί ένοχοι για το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα του λαού απειλούνται άμεσα με εξαθλίωση και πείνα!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Δεν υπάρχει καλός και κακός ιμπεριαλιστής. Απαιτούμε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ τώρα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


Παλεύουμε για να ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.


Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις. ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ! Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ!


ΚΑΤΩ ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


Παλεύουμε για ΜΕΤΩΠΟ των ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στον ΠΟΛΕΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]