Ιωάννινα «ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ» Τετάρτη 29 Ιουνίου , μία θεατρική παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε συνεργασία με την  Ομάδα Τέχνης «Υφάδι», παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ»  την Τετάρτη 29 Ιουνίου (ώρα 21:00) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Δείτε το trailer της παράστασης: https://youtu.be/pjEx71mi0Fo


Λίγα λόγια για το έργο:

Με μόνο εφόδιο τον λόγο των κοινών ανθρώπων μέσα από την πένα του Δούκα, του Βενέζη, της Σωτηρίου, ένα ταξίδι ξεκινά. Βαδίζουμε μαζί αυτόν τον αιματοβαμμένο δρόμο που ζωντανεύει μέσα από πραγματικές μαρτυρίες προσφύγων της Μικρασίας. Η προσφυγιά είναι μάχη εσωτερική κι εξωτερική κι εσύ χάνεις και στα δύο μέτωπα. Δεν εξαντλούνται μόνο τα τρόφιμα και το νερό, αλλά κι η δύναμη κι η πίστη. Στρατιώτες, μάνες και παιδιά. Αιχμάλωτοι και πρόσφυγες. Έλληνες και Τούρκοι. Κραυγή και σιωπή. Αγωνία, πόνος, τρόμος, φυγή. Στον δρόμο, στο στρατόπεδο, στα τάγματα εργασίας, στο βαπόρι. Ξεριζωμός.


Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι η εξέλιξη ενός οράματος, μιας ανήσυχης ομάδας ανθρώπων που μέσα από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, πριν τέσσερα χρόνια, οραματίστηκαν μια κοινή πορεία αναζήτησης μέσα από την τέχνη. Η θεατρική ομάδα των παιδιών του σχολείου, μετεξελίχθηκε σε μία ολοκληρωμένη ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που για τέσσερα συναπτά έτη παρουσιάζει παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου, με μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές. Ο σκοπός της ομάδας, ήταν και παραμένει να συνεχίσει να αφήνει το αποτύπωμα της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στο απαιτητικό κοινό της, ενώ παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης σε ανήσυχους νέους που αγαπούν το θέατρο. Η ομάδα έχει ιστορικό συνεργασιών με καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Εξαρχοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Αναστασία Τσιριγωτάκη, Αναστάσης Θωμάς, Θάνος Υφαντής, Φίλιππος Μανούσης, Απόστολος Τζιμοτόλης, Άγγελος Κατσάνος, Κων/νος Ντάκος, Φραγκίσκος Τασιούλας, Δημήτρης Κυριαζής, Μυρτώ Κίτσιου, Άρης Τασιούλας, Ιωάννα Θωμά, Ευτύχιος Υφαντής, Δήμητρα Τσιλίκη.


Η παράσταση είναι βασισμένη σε λογοτεχνικά κείμενα των Στρ. Δούκα, Η. Βενέζη, Δ. Σωτηρίου και σε προσωπικές μαρτυρίες προσφύγων.


Θεατρική Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας

Trailer-Βιντεοσκόπηση: Κώστας Μανταλιάς

Σκηνικά: Εβελίνα Τζοβάρα

Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς

Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου, Ειρήνη Γκούρα

Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη

Κάλυψη ήχου και εικόνας: Θωμάς Νάστος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τζοβάρας

Συντονισμός Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά

Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας

Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και  τον αντιδήμαρχο, κ.  Βαΐτση Νίκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]