ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ο καραγκιόζης γιατρός -Δευτέρα 20 Ιουνίου στη Μπάφρα


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπάφρας, ανασυστάθηκε και είναι αποφασισμένος να προάγει και να συντηρήσει την Παράδοση, τη Λαογραφία και την εν γένη Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας με πολλές Πρωτοπόρες και Ξεχωριστές Δράσεις!!


Η πρώτη Εκδήλωση του Συλλόγου μας και με αφορμή των 100 χρόνων μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή ο σύλλογος ξεκινάει με μία παράσταση του Καραγκιόζη που η παράδοσή της έχει βαθιά τις ρίζες της στην Μικρά Ασία και θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά αλλά και σε όλους όσους νιώθουν παιδιά ή έχουν την ανάγκη να ξαναγίνουν παιδιά... 


Γι' αυτό θα απολαύσουμε όλοι μια Μοναδική Παράσταση Καραγκιόζη από τον Καταξιωμένο Καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη αλλά και μια Εξαιρετική Αφήγηση Διδακτικής Ιστορίας μαζί με ένα Ιδιαίτερο Διαδραστικό Παιχνίδι από την Αφηγήτρια "Παραμυθούλα"!!!


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραγκιόζη "ΗΠΕΙΡΩΤΗ" που εδρεύει στην Φιλιππιάδα της Π.Ε. Πρέβεζας ο οποίος μας δωρίζει τα προαναφερθέντα Πολιτιστικά Δρώμενα συμμετέχοντας αφιλοκερδώς.

Σημειώνοντας ότι η παρουσία και προσφορά του στην Εκδήλωση μας αυτή Δηλώνει και την από πλευράς μας Δέσμευση για μια Αρχή μακράς συνεργασίας και αλληλοβοήθειας στα Πολιτιστικά Δρώμενα που σίγουρα θα ακολουθήσουν!


Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους στο χώρο μας με είσοδο ΔΩΡΕΑΝ για όλους να ψυχαγωγηθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες της χαράς και του κεφιού στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μπάφρας, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 19:00.


Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα θέματα των παρουσιάσεων:


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ:


Αφού έγινε το μεγάλο γλέντι της χρονιάς στο Σαράι του Πασά αντί χαράς η λύπη έχει κατακλύσει την αυλή του και ένα πέπλο στεναχώριας έχει καταβάλει τους πάντες.

Η κόρη του Πασά η Φατμέ έχει χάσει τη φωνή της και ο Πασάς έχει πέσει σε μελαγχολία αφού κανείς από τους γιατρούς που την έχουν εξετάσει δεν καταφέραν να την κάνουν καλά!

Έτσι ειδοποιείται ο Χατζηαβάτης να ντελαλήσει προς αναζήτηση ενός Ικανού Γιατρού που θα κάνει καλά την κόρη του Πασά και θα αμειφτεί με 1000 λίρες ρεγάλο!

Ο Καραγκιόζης γιατρός... θα δώσει την λύση... και έτσι θα γελάσει και πάλι ο Πασάς και οι αυλικοί του…!

Πολλά ευτράπελα, αστεία και περιπτύξεις που  κανείς δεν περιμένει... θα συμβούν στον Μπερντέ μας μέχρι το αίσιο και χαρούμενο τέλος της Κωμικής μας Παράστασης…!

Η συνέχεια στο Μπερντέ μας… Γι' αυτό ΤΡΕΞΑΤΕ να ξεποδαριαστούμε στα γέλια…

Γέλια ιαματικά που διώχνουν και θεραπεύουν κάθε νόσο και ασθένεια…!


ΑΦΗΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:


 «Ο Αχόρταγος Βασιλιάς» ήταν ένας λαίμαργος στα αυτιά και στο στομάχι άρχοντας ενός τόπου μακρινού... ίσως και τόσο κοντινού... που ο χαρακτήρας του τον εμπόδιζε να είναι ευτυχισμένος!


Τα ήθελε όλα δικά του... και όλα ατέλειωτα... σαν αχόρταγος που ήταν...!

Θέλετε να μάθετε σε τι λαιμαργούσε...; και σε τι ήταν αχόρταγος...; αν ναι... τότε ελάτε να το ακούσετε στην Αφήγηση αυτής της Διδακτικής Ιστορίας από τη γνωστή μας «Παραμυθούλα».

Και μην ξεχάσετε... δεν θα ακούσουμε μόνο την Παραμυθούλα να μας αφηγείται τόσο μαγευτικά και ονειρεμένα... αλλά θα την απολαύσουμε παίζοντας μαζί της Απίθανα Διαδραστικά Παιχνίδια... μάλιστα κερδίζοντας οι νικητές και κάποια μικρά Δωράκια!!!




Η Έναρξη της Εκδήλωσης θα γίνει στις 19:00.

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι εκεί στην ώρα μας... ώστε να μην περιμένουν όσοι έρθουν νωρίτερα... και να μην χάσουν τα Υπέροχα Δρώμενα όσοι καθυστερήσουν και έρθουν αργότερα...!


Καλή αντάμωση στην Εκδήλωση μας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]