ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Έναρξη των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη


 Με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ «Ελλάδα 2030».


Προηγήθηκε η ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και απερχόμενου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη.


Ακόμα, τοποθετήθηκαν ο υποψήφιος Πρόεδρος και Γραμματέας Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, η Γενική Γραμματέας της νεολαίας MD από την Ουκρανία Iryna Shatohina, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κώστας Τσιαγκλιώτης.


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη:


"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,


Κ.κ. Υπουργοί,


Κ.Κ. Βουλευτές,


Κ. Γενικέ Διευθυντά της Νέας Δημοκρατίας


Κ. Γραμματέα Οργανωτικού ΝΔ


Κ. Πρόεδρε της Οργανωτικής,


Αγαπητοί σύνεδροι,


ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,


ΔΑΠίτισσες και Δαπίτες,


Είμαι ειλικρινά πολύ συγκινημένος γιατί αυτή είναι η τελευταία μου ομιλία ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μια ομιλία που έρχεται να κλείσει μια τριετία που μας σημάδεψε όλους.


Σας μιλάω για τελευταία φορά από την πιο τιμητική θέση στη νεολαία μας, με την ιδιότητα του προέδρου, αλλά όχι για τελευταία φορά ως ΟΝΝΕΔίτης. Η ΟΝΝΕΔ είναι ένα σημείο αναφοράς στην πορεία μου, μια μεγάλη οικογένεια, ένα δεύτερο σπίτι.



Σήμερα έρχομαι να σας μιλήσω για όλα όσα κάναμε στην ΟΝΝΕΔ αυτά τα τρία χρόνια. Και για το πως τα κάναμε μέσα σε μια αλληλουχία πρωτοφανών κρίσεων.


Μέσα από τα στοιχεία του απολογισμού μας θέλω να σας περιγράψω κάθε σταθμό αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού.


Πριν από τρία χρόνια, σας κάλεσα να βρεθείτε όχι πίσω μου, αλλά δίπλα μου να φέρουμε «το αύριο, τώρα». Σας ζήτησα να γίνουμε ο προπομπός των μεγάλων αλλαγών που θα φέρει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Αυτή την τριετία, η ΟΝΝΕΔ έγινε πιο παρεμβατική και πιο χρήσιμη, συμβάλλοντας ώστε η Κυβέρνηση να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των πολιτών.


Τα συνέδρια της νεολαίας και του κόμματος της τελευταίας τριετίας ήταν από τα πιο μαζικά που έχουμε ζήσει ποτέ. Μέχρι τα επόμενα.


Η οργάνωσή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Σήμερα μετράμε σχεδόν 83.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. 83.000 νέους ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν τη δουλειά μας, που ταυτίστηκαν με το όραμα της ΟΝΝΕΔ, που πίστεψαν σε αυτό που πιστεύουμε όλοι μας, στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Σε μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή, μια ΟΝΝΕΔ παρεμβατική και χρήσιμη, μια ΟΝΝΕΔ πρωτοπόρα.


Μια ΟΝΝΕΔ για τους φοιτητές, τους επαγγελματίες, τους ακαδημαϊκούς, τους αγρότες, τους φίλους και τα αδέρφια μας που έφυγαν για το εξωτερικό και σιγά σιγά επιστρέφουν, για τους εργαζόμενους, τους νέους γονείς.



Μια ΟΝΝΕΔ για όλους.


Μια ΟΝΝΕΔ που θα παρεμβαίνει και θα προτείνει πολιτικές για τους νέους, όπως κάνει αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολιτικές και μέτρα που ανοίγουν δρόμους, δίνουν ευκαιρίες και αφαιρούν βάρη απ’ τους νέους.


Οι μειώσεις πάνω από 50 συνολικά, 20 εκ των οποίων οριζόντια για όλους τους πολίτες, φόρων, οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και εκατοντάδων κρατικών υπηρεσιών, οι μεγάλες επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας σε χαμηλό ρεκόρ δωδεκαετίας.


Όλα αυτά είναι η αυτονόητη δουλειά μια Κυβέρνησης που ενδιαφέρεται για τον τόπο και τους πολίτες, δυστυχώς όμως, στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν δεδομένα. Η προηγούμενη Κυβέρνηση ήθελε τους νέους ουραγούς, να παπαγαλίζουν συνθήματα περασμένων δεκαετιών, εγκλωβισμένους σε αδιέξοδα οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια να φύγουν στο εξωτερικό.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, βάζει τους νέους ξανά στο προσκήνιο, τους θέλει ενεργούς πολίτες, με άποψη, με προοπτικές, τους θέλει πρωταγωνιστές.


Γι’ αυτό και παρά τις δυσκολίες που έφερε μαζί της η πανδημία και η παγκόσμια ενεργειακή και πληθωριστική κρίση έλαβε μέτρα για την ουσιαστική- έμπρακτη στήριξή τους.



Το πρώτο ένσημο, οι μειώσεις φόρων, η κατάργηση του τέλους τηλεπικοινωνιών, η μείωση φορολογίας εισοδήματος, η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ είναι μερικές μόνο από τις από τις αποδείξεις ότι η Κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα όχι τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές, την Ελλάδα του 2030.


Και η ΟΝΝΕΔ είναι εδώ μαζί με τις επόμενες γενιές. Την αφήνω πιο μαζική, πιο δυναμική και μεγαλύτερη από ποτέ. Σχεδόν 2400 σύνεδροι, οι μισοί από τους οποίους για πρώτη φορά συμμετέχουν στο Συνέδριο.


Κάποιοι, πριν λίγα χρόνια, προεξόφλησαν το «τέλος της ΟΝΝΕΔ», η ιστορία όμως απέδειξε πως βιάστηκαν.  Η ΟΝΝΕΔ άλλαξε προσανατολισμό, αύξησε τις δυνάμεις και την παραγωγικότητά της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώθηκε για τη γενναιότητα και τις αποφάσεις του και απέδειξε ότι στηρίζει έμπρακτα τις υγιείς δυνάμεις της νεολαίας.


Κι εδώ νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο ακόμα ανθρώπους που στηρίζουν ανεπιφύλακτα την ΟΝΝΕΔ και όλα τα νέα παιδιά: τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο.


83.000 μέλη απαρτίζουν πια την Οργάνωση και παρά το γεγονός ότι κάποιοι από μας μεγάλωσαν για να είναι και τύποις μέλη της ΟΝΝΕΔ, σχεδόν 22.000 νέα μέλη ήρθαν κοντά στην Οργάνωση, με μια εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των γυναικών, των απόδημων Ελλήνων αλλά και νέων μελών μέχρι 22 ετών.


Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μιας ανοιχτής διαδικασίας, μιας συνεχούς επαφής με νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.


Μέσα σε σχεδόν 2,5 χρόνια και με τους περιορισμούς που μας επέβαλε η αντιμετώπιση της πανδημίας καταφέραμε να οργώσουμε όλη την Ελλάδα και να βρεθούμε σε 31 νομούς της χώρας, συναντώντας εκατοντάδες νέους σε όλη τη χώρα και μιλώντας μαζί τους για όλα όσα τους προβληματίζουν, όσα θέλουν να πετύχουν, τα όνειρα, τις επιθυμίες και τους στόχους τους.



Μιλήσαμε με νέους από όλον τον κοινωνικό ιστό και το φάσμα της παραγωγής, νέες και νέους που εργάζονται στον τόπο τους και θέλουν να προκόψουν και να πάνε μπροστά μαζί με τη χώρα.


Καθιερώσαμε το Project2030.gr Youth Forum της ΟΝΝΕΔ δίνοντας φωνή σε επιτυχημένες και επιτυχημένους 20άρηδες και 30ρηδες Ελληνίδες και Έλληνες οι οποίοι μας μίλησαν για τις δικές τους ιστορίες.


Πώς κατάφεραν να πετύχουν, πως επέλεξαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τι θέλουν να δουν να αλλάζει στη χώρα τους. Και ο πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί για να τους ακούσει.


Δημιουργήσαμε, μέσα στην πανδημία, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους των lockdown τον θεσμό των ΟΝΝΕΔ talks, όπου κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης μας μίλησαν για την εξέλιξη κάθε έκφανσης του Κυβερνητικού έργου, με κορυφαία την παρουσία του Πρωθυπουργού σε μια συζήτηση αφιερωμένη στους νέους που στήριξαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Κάθε τρεις μήνες ενημερώναμε αναλυτικά όλα μας τα μέλη για τις δράσεις μας μέσω του ΟΝΝΕΔ Review θέλοντας να είμαστε συνεπείς σε όλα όσα είπαμε στην αρχή αυτού του ταξιδιού,


ενώ μέσα από τα 215 ΟΝΝΕΔ report τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας.


Ταυτόχρονα μέσα από τις 55 Πολιτικές Ακαδημίες, συνεχίσαμε την πολιτική επιμόρφωση των στελεχών μας για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.


Πραγματοποιήσαμε 13 ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΟΝΝΕΔ Τώρα και πάνω από 50 συνολικά και δημιουργήσαμε την ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου «Ο λόγος σε όλους» προκειμένου να μπορούν νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα να μοιραστούν μαζί μας τις ιδέες και τις προτάσεις τους.


Η ΟΝΝΕΔ όμως αυτά τα τρία χρόνια κατάφερε να συντονιστεί με τον παλμό της κοινωνίας, αφουγκραζόμενη τις πραγματικές ανάγκες της και κάνοντας προτάσεις που έγιναν νόμοι του κράτους.  



Πραγματοποιήσαμε 7 ολοκληρωμένες καμπάνιες μεταξύ άλλων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την οδική ασφάλεια, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τους απόδημους Έλληνες, το περιβάλλον, την προσβασιμότητα και ορθή χρήση των δρόμων.


Ξεκινώντας από την πρώτη μας καμπάνια -μαζί με τη ΜΑΚΙ-, «Το σχολείο που θες», δεκάδες από τις προτάσεις που καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό Νίκη Κεραμέως εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προτάσεις οι οποίες προέκυψαν μέσα από μια σειρά επισκέψεων και έναν ανοιχτό διάλογο με μαθητές, δασκάλους, γονείς και φορείς της εκπαίδευσης.


Οι προτάσεις που καταθέσαμε για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα υιοθετήθηκαν και έγιναν κομμάτι των νέων διατάξεων.


Πριν την απειλή και την εμφάνιση της πανδημίας του Covid 19 είχαμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την εγγραφή παιδιών στο νηπιαγωγείο. Ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη καμπάνια για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.


Γιατί εμείς δεν αμφισβητήσαμε ποτέ το δώρο της επιστήμης, ούτε υποκύψαμε σε μικροκομματικές πιέσεις όπως οι νεολαίες των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων που αρνήθηκαν να συνυπογράψουν ένα κείμενο υπέρ του εμβολιασμού. Άλλωστε το εμβόλιο είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ.  


Πραγματοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης για την κλιματική κρίση αλλά και μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στο Περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Στην αρχή αυτής της διαδρομής κάναμε μια δέσμευση. Ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω. Θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι σε όλους και ειδικά σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη περισσότερο απ’ όλους.



Γι’ αυτό το λόγο:


Διοργανώσαμε κάθε έξι μήνες εθελοντική αιμοδοσία.

Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος, μετρώντας μέχρι σήμερα πάνω από 1000 εθελοντές.

Μιλήσαμε για την δωρεά οργάνων και πολλοί από εμάς γίναμε υποψήφιοι εθελοντές δότες.

Δημιουργήσαμε σχέσεις ζωής για τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι όπως με τη ΦΛΟΓΑ, την Κιβωτό του Κόσμου πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις για την ενίσχυση του έργου τους.

Μαζί το Make a wish Ελλάδας καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα την ευχή του μικρού Ραφαήλ, ενός μικρού μας φίλου που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και ήθελε να αποκτήσει το δικό του δεντρόσπιτο.

Συγκεντρώσαμε σχεδόν 18.000 ευρώ στον Τηλεμαραθώνιο «Μαζί από απόσταση» για τους άστεγους συμπολίτες μας, συνεισφέροντας στο έργο του Δείπνου Αγάπης, της Σχεδίας και του Υπνωτηρίου Αστέγων των Γιατρών του κόσμου.

Η ΟΝΝΕΔ όμως έδωσε το στίγμα της και στο εξωτερικό, τόσο μέσα στην οικογένεια του ΕΛΚ- κάτι που το αποδεικνύουν οι φίλοι μας από όλη την Ευρώπη που ήρθαν να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου μας-,


όσο και με τις συνολικά 15 Οργανώσεις σε 22 χώρες του εξωτερικού οι οποίες μετρούν σχεδόν 2200 μέλη και στα διοικητικά συμβούλια των οποίων οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 60%.


Σταθήκαμε όμως και στο πλευρό της Ουκρανίας, τόσο ως Κυβέρνηση όσο και ως πολιτικός φορέας συνδράμοντας έμπρακτα τον ουκρανικό λαό που ματώνει καθημερινά μετά από την απρόκλητη και βάναυση εισβολή της Ρωσίας. Ιρίνα, είμαστε δίπλα σας.



Για όλα αυτά που κάναμε αυτά τα τρία χρόνια, θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου ένα ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου. Σε κάθε μέλος του εκτελεστικού γραφείου, κάθε πρόεδρο Νομαρχιακής και τοπικής οργάνωσης, κάθε εκπρόσωπο στην ΠΕ, κάθε μέλος ξεχωριστά. Αλλά και μια συγγνώμη σε όσους πίστεψαν ότι τους αδίκησα.


Εσείς είστε η δύναμη της Οργάνωσης. Εσείς θα την πάτε ακόμα ψηλότερα.


Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ στην μεγάλη μας φοιτητική παράταξη τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Την παράταξη από την οποία κι εγώ ξεκίνησα πριν 15 χρόνια περίπου σπουδάζοντας στη Νομική Κομοτηνής.


Και πριν απ’ όλα να πω στα παιδιά που τώρα βρίσκονται στις τάξεις της, ένα πολύ μεγάλο μπράβο για την πολύ μεγάλη νίκη που σημείωσαν πριν λίγες εβδομάδες στις φοιτητικές εκλογές.


Και η φετινή νίκη, έχει τη μεγαλύτερη αξία από όλες τις προηγούμενες. Γιατί έγινε κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, κάτω από συνθήκες πίεσης, από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που αρνούνται τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί -επιτέλους μετά από πολλά χρόνια- μια Κυβέρνηση στη χώρα μας.


Και μέσα σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος, μια συνήθη τακτική της αριστεράς εκτός πανεπιστημίων, που πλέον υιοθετείται και στα Πανεπιστήμια.


Επειδή δεν αντέχω την αδικία και ειδικά όταν αυτή γίνεται σε βάρος ανθρώπων που παλεύουν για τις ιδέες τους, θέλω να τους πω ότι όσο κι αν προσπαθήσουν να «πλαστογραφήσουν» την αλήθεια, με βάση τα αποτελέσματα που οι ίδιοι έχουν ανακοινώσει -και τους εκθέτουν- αυτό δεν θα καταστεί ποτέ δυνατό.


Οι φοιτητές δεν έχουν καμία σχέση με τους απολογητές του εισβολέα στην Ουκρανία και αυτούς που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις θηριωδίες προηγούμενων δεκαετιών στη Σοβιετική Ένωση.


Οι φοιτητές θέλουν πρόοδο, εξέλιξη, καλύτερα Πανεπιστήμια.


Πριν απ’ όλους εμείς, που έχουμε ασχοληθεί με το φοιτητικό συνδικαλισμό, εντοπίσαμε τις παθογένειές του και είναι πολύ τιμητικό, για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι η μόνη -δυστυχώς η μόνη- που έσπευσε να τις διορθώσει.


Σταματήσαμε την αφισοκόλληση, σταματήσαμε όλα όσα μπορεί στο παρελθόν να έχουν πληγώσει τους φοιτητές. Κοιτάξαμε μπροστά, μιλήσαμε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μιλήσαμε για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στην εκλογή των οργάνων.


Και επειδή πολλοί, προσπάθησαν να κάνουν μια προπαγάνδα, σας διαβεβαιώ για το εξής. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ούτε υπάρχει σχέδιο, ούτε πρόκειται να κλείσει.


Αυτό που θα τελειώσει -και ας ακουστεί δυνατά- είναι οι παθογένειες. Με τους νόμους της Κυβέρνησης, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και με την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου.


Θα τελειώσει το μπάχαλο, η ανομία, τα στέκια και θα χτιστούν παντού βιβλιοθήκες.


Ακούστε το καλά. Με δυνατή τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με την κοινωνία δίπλα στην Κυβέρνηση θα προωθήσουμε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.


Στην Ελλάδα του 2030, θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές. Θέλουμε να τους πείσουμε να συμμετάσχουν στην πολιτική. Να τους ανοίξουμε το δρόμο. Να καλλιεργήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους της γενιάς μας. Με ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται, που θέλουν να δουν την πρόοδο στη χώρα, με ανθρώπους με φρέσκες ιδέες.


Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Ορφέας Γεωργίου, τον οποίο γνώρισα μέσα από κοινούς αγώνες στο Πανεπιστήμιο και μετέπειτα στον επαγγελματικό στίβο. Έναν πολύτιμο συνεργάτη που πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί να πάει την Οργάνωση πολλά βήματα μπροστά. Ορφέα, καλή επιτυχία.


Αυτή τη σύμπλευση με την πλειοψηφία της νέας γενιάς, μπορούμε να την πετύχουμε με πολλούς τρόπους.


Με τις πολιτικές για τους νέους στις οποίες αναφέρθηκα και νωρίτερα.

Με το να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Όταν το 2005-2006 γίνονταν καταλήψεις και διαμαρτυρίες για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 τα παιδιά που σήμερα είναι οι μικρότεροι σύνεδροι σε αυτήν εδώ την αίθουσα ήταν ακόμη μικρά παιδιά. Αν τότε η αριστερά και κυρίως η κεντροαριστερά δεν είχαν φοβηθεί την αλλαγή και είχαν σταθεί με γενναιότητα απέναντι στις προκλήσεις, τώρα θα μπορούσαν όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές να επιλέξουν να φοιτήσουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αν δεν είχε η δική μας παράταξη δώσει τις μεγάλες μάχες το 2015 για να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις κρίσεις που έπληξαν τον πλανήτη. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε επαρκή και δωρεάν εμβόλια για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Πάντοτε θυμάμαι μια εικόνα μιας παρέας -νέων τότε- που έκαναν καταλήψεις και σχεδόν η ίδια παρέα, κάποιες φορές οι μεγαλύτεροι, κάποιες άλλες οι μικρότεροι, να έρχονται στην εξουσία και να συνεχίζει με κάθε τρόπο τη λογική των καταλήψεων. Για πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αυτή ήταν η εικόνα της νεολαίας. Και αυτή η εικόνα απωθούσε πολλούς νέους απ’ το να ασχοληθούν με την πολιτική.


Εγώ είμαι εδώ, στην τελευταία μου ομιλία ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, για να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.


Εμείς δεν καταστρέψαμε ποτέ τη δημόσια περιουσία, εμείς δεν λεηλατήσαμε …


Το αποδεικνύουν κάνοντας όλα όσα σας προανέφερα αλλά και με κάτι ακόμα: ότι στην Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ, ένα παιδί με τη δική μου διαδρομή, που κατάγεται από την ελληνική Περιφέρεια, που πήγε σε δημόσιο σχολείο και δημόσιο Πανεπιστήμιο, μέσα από κοινούς αγώνες, την ομαδική δουλειά και την πίστη σε μεγάλους στόχους, όπως η αλλαγή της εικόνας των Πανεπιστημίων, της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, αλλά και τώρα της Ελλάδας του αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας και εξελέγη ομόφωνα ο νεότερος Γραμματέας στην ιστορία του μεγαλύτερου, του πιο προοδευτικού κόμματος αυτής της χώρας.


Και θέλω ξανά από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία ζωής που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομαδική και άοκνη δουλειά νέων ανθρώπων.


Είναι πολλά ακόμα αυτά τα παραδείγματα και αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι τμήματα της μεγάλης παράταξης των ευκαιριών, με ουσιαστικό λαϊκό έρεισμα, που βρίσκεται κοντά στους νέους και που κάθε νέα και νέος που έρχεται κοντά της έχει δικαίωμα να ονειρεύεται.


Ο επίλογος της σημερινής μου ομιλίας είναι ο επίλογος μιας γεμάτης, δημιουργικής, παρεμβατικής και αποτελεσματικής διαδρομής τριών ετών. Με τη γνώση όλων αυτών των χρόνων ενασχόλησης, σας καλώ να συμμετάσχετε στην πολιτική. Και δεν απευθύνομαι μόνο σε όσους βρίσκεστε σε αυτή την αίθουσα, αλλά σε όλους τους νέους. Σας καλώ να συμμετάσχετε στην πολιτική γιατί σε μια δημοκρατία αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά, με προτάσεις, με αιχμηρό λόγο, αλλά και με ευπρέπεια, γιατί μόνο όταν οι καθαρές κουβέντες συνδυάζονται με την μετριοπάθεια μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα μακράς πνοής.


Επειδή, όμως, κανείς δεν ξεχνά τις ρίζες και την ιστορία του – και επειδή και για μένα η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι οι ρίζες μου – επιτρέψτε μου να κλείσω με το εξής: θέλω να δω τη νεολαία μας, τη νεολαία που υπηρέτησα από 18 ετών, να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, να πορεύεται με όραμα και σχέδιο στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο για μια καλύτερη Ελλάδα του 2030.



Σας καλώ, λοιπόν, να μας ξεπεράσετε. Σας καλώ να γίνετε ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο δυναμικοί, ακόμα πιο παρεμβατικοί, ακόμα πιο χρήσιμοι στην παράταξή μας, στους νέους και στην πατρίδα μας. Και, για να το πετύχετε αυτό, σας καλώ να επενδύσετε ακόμα περισσότερο στις γνώσεις σας, στην μεταξύ σας συνεργασία και στην αλληλεπίδρασή σας με την κοινωνία.


Και το βλέπω στο πρόσωπο της καθεμίας και του καθένα από εσάς ότι θα το πετύχετε. Είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχετε και σας υπόσχομαι ότι σε τρία χρόνια από τώρα, στο 14ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, θα είμαστε εδώ για να σας το αναγνωρίσουμε. Γιατί στο τέλος αυτής της διαδρομής είμαστε όλοι στρατιώτες αυτής της οργάνωσης της οποίας το πεπρωμένο ήταν, είναι και πάντα θα είναι η πρόοδος.


Σας ευχαριστώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]