Στα Ιωάννινα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος 11-13 Ιουλίου


 Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί τα Γιάννενα από τις 11 μέχρι τις 13 Ιουλίου (Δευτέρα μέχρι Τετάρτη).

Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων για την προετοιμασία της επίσκεψης αυτής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στις 11 Ιουλίου στις δέκα και μισή το πρωί ενώ το βράδυ θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου.

Την επόμενη μέρα μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παίσιο θα γίνει η ονοματοδοσία της πλατείας και του δρόμου, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2020.

Το βράδυ της Τρίτης,  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 

«Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη, μία σπουδαία προσωπικότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα γίνουν δύο κύκλοι εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ακόμη ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η πρόταση για τις ψηφιακές υποδομές και τις έξυπνες πόλεις με προυπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί τον οδικό χάρτη για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόταση αυτή θα σταλεί σε όλες τις παρατάξεις ώστε να έχουν πλήρη γνώση.

Απαντώντας σε σχόλια που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή υλοποιείται με απόλυτα διαφανή τρόπο.

«Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας να στηρίξει όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και παράλληλα να στηρίξει τα σωματεία που έχουν δράση στην περιοχή μας. Κι αυτό το κάνει με διαφάνεια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος και με αφορμή σχόλια που υπήρξαν για «βολέματα» ο δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει κριτική και πολιτική αντιπαράθεση αλλά όχι λάσπη και σπίλωση.

«Δημιουργούνται εντυπώσεις και ναρκοθετείται ο δημόσιος βίος. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοιες αναφορές είναι συκοφαντίες και εκθέτουν όσους τις καλλιεργούν», κατέληξε ο Δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]