Preveza Jazz Festival 2022 Εκρηκτικό τετραήμερο 26-29 Μαΐου στην Πρέβεζα

 


Με ένα υψηλού επιπέδου, εκρηκτικό τετραήμερο στις 26-29 Μαΐου γιορτάζει τα 20 χρόνια του το διεθνές Preveza Jazz Festival χρόνια και μας προσκαλεί στον "φυσικό" του χώρο, στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας, πάντα χωρίς εισιτήριο. Μιλώντας στη δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή «Νωρίτερα δε γίνεται» με την Αθηνά Παππά ο πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Preveza Jazz Festival κ. Γιώργος Μήτσιος σημείωσε ότι το τζαζ φεστιβάλ είναι ένας από μακροβιότερους μουσικούς θεσμούς  της πόλης που κάθε χρόνο  αλλάζει, εξελίσσεται και  εμπλουτίζεται. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της  Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Υποστηρικτές της διοργάνωσης Preveza Jazz Festival 2022 είναι η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού 2022, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Ινστιτούτο.

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους και τις μουσικές τους αυτή την ιδιαίτερη χρονιά και το  τετραήμερο ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21.00 με την ταλαντούχα τραγουδίστρια/τραγουδοποιό AVEC, ενώ θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller. Την επόμενη μέρα το Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 χρόνια του με τα μουσικά σχήματα από την πόλη και τις γύρω περιοχές. Η βραδιά ανοίγει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πρέβεζας "Ορφέας" που γιορτάζει τα 102 χρόνια (1920-2022) από την ίδρυση της και τα 20 χρόνια του Preveza Jazz Festival. Στη συνέχεια τα Κροταλάρτα "ντύνουν" ρυθμικά την βραδιά, ενώ τα νεανικά σχήματα του Ηχοτροπίου, Noizy Few και Fridays και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας συναντιούνται και δημιουργούν μια μουσική γιορτή με νεανικό παλμό !

Το Σάββατο 28 Μαΐου την βραδιά ανοίγουν οι Gypseons, ένα ενδιαφέρον τρίο gypsy Jazz με πιάνο, μπουζούκι και κιθάρα και στη συνέχεια το Kika Sprangers Quintet από την Ολλανδία, ένα κουιντέτο πέντε βιρτουόζων που χαρακτηρίζονται από τόλμη στο παίξιμό τους Την Κυριακή 29 Μαΐου την βραδιά ανοίγει η  Karin Hammar από τη Σουηδία, μαζί με τους Fab 4, το σχήμα που η ίδια δημιούργησε το 2014, ένα από τα πιο δημιουργικά της σουηδικής τζαζ σήμερα Την εκδήλωση υποστηρίζει το Σουηδικό Ινστιτούτο. Το ίδιο βράδυ στη σκηνή θα ανέβει ο Νίκος  Πορτοκάλογλου ένας  από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας «Μ’ ένα φως αναμμένο».  Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

Ο κ. Μήτσιος ανέφερε επίσης ότι φέτος αναδεικνύεται και το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα  με την προβολή της μουσικής αλλά και τις ιστορίες των γυναικών που συμμετέχουν, Ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας αλλά και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους που στηρίζουν όλα τα χρόνια τη διοργάνωση.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

•Πέμπτη 26 Μαΐου: Ώρα έναρξης 21:00 AVEC Ποπ-φολκ Αυστρία

•Παρασκευή 27 Μαΐου Ώρα έναρξης 21:00 

Φιλαρμονική "Ορφεύς" Πρέβεζας

Κρoταλάρτα Κρουστά

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας τζαζ σχήμα

Noisy Few τζαζ-μπλουζ

Fridays ελληνικό έντεχνο

•Σάββατο 28 Μαΐου  Ώρα έναρξης 21:00

Gypseons  Gypsy Jazz (πιάνο μπουζούκι κιθάρα)

Kika Sprangers Quintet Jazz

Ολλανδία

•Κυριακή 29 Μαΐου Ώρα έναρξης 21:00

Karin Hammar Fab 4 Τζαζ

Σουηδία

Νίκος Πορτοκάλογλου "Ένα φως αναμμένο»  μαζί με Βίκυ Καρατζόγλου και

Βύρωνα Τσουράπη

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]