Άρτα:Μία μαγική συναυλία, ένα Μουσικό Ταξίδι "χωρίς διαβατήρια" !Το Μουσικό Σχολείο συνάντησε τον Αρμένιο δεξιοτέχνη ουτίστα Haig Yazdjian!


 Μία μαγική συναυλία, ένα Μουσικό Ταξίδι "χωρίς διαβατήρια" απ’ την Ανατολή ως τη Δύση και απ’ το βορρά μέχρι το νότο, πλημμυρισμένο νότες που μιλάνε απευθείας στην καρδιά, εικόνες, συναισθήματα και νοσταλγία πρόσφερε στο κοινό της πόλης το Μουσικό Σχολείο Άρτας, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022. Η συναυλία προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Μουσικών Συνόλων  Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας.

Ψυχή της παράστασης ο εκλεκτός καλεσμένος μας, ο Αρμένιος δεξιοτέχνης ουτίστας Haig Yazdjian, εξαιρετικός ερμηνευτής και συνθέτης παράλληλα, με μοναδικό ηχόχρωμα, με συνθέσεις που μπλέκουν τον σύγχρονο ήχο με τα ετερόκλητα στοιχεία των μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου, που μας ταξίδεψαν στην Αραβία, στην Αρμενία στην Ανδαλουσία, που ζωντάνεψαν εικόνες αγάπης, τον πόνο της προσφυγιάς, τη λησμονιά, την ξενιτιά στην ξεχωριστή συναυλία μπροστά στο στολίδι της πόλης μας στην Παρηγορήτισσα και σε ένα πολυπληθές κοινό που παρακολουθούσε ευλαβικά. Κοντά μας και οι συνεργάτες του, Τάσος Πούλιος στο κανονάκι και Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχολείο μας και την αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται μέσα στα Μουσικά Σχολεία. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ανιδιοτελή τους στήριξη στο σχολείο μας.


Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν σε αυτή τη μουσική εμπειρία:

Κατερίνα Ζήση, Γ΄ Λυκείου, κανονάκι

Δέσποινα Σκούρα, Γ΄ Λυκείου,βιολί

Νίκο Καράτσαλο, Γ΄ Λυκείου,πιάνο

Βάσια Κάλλου, Β΄ Λυκείου, μεταλλόφωνο

Βιργινία Δουδέση, Β΄ Λυκείου, παραδοσιακά κρουστά

Ευαγγελία Αργυριάδη, Β΄ Λυκείου, παραδοσιακά κρουστά

Μαρία Κολιού, Β΄ Λυκείου, παραδοσιακά κρουστά

Σταματία Θεοχάρη, Β΄ Λυκείου, λάφτα

Χρύσα Γεωργίου, Β΄ Λυκείου, ηλεκτρικό μπάσο

Ανδρέα Ντάκα, Α΄ Λυκείου, σαξόφωνο

Βασίλη Σμπόνια, Α΄ Λυκείου, βιολί

Βησσαρίωνα Πάτρα, Α΄ Λυκείου, παραδοσιακό κλαρίνο

Γιώργο Νασιούλα, Α΄ Λυκείου, ηλεκτρική κιθάρα

Θανάση Σερέτη, Α΄ Λυκείου, παραδοσιακό κλαρίνο

Λευτέρη Τριάντο, Α΄ Λυκείου, παραδοσιακό κλαρίνο

Μαρία Παπαδοπούλου, Α΄ Λυκείου, ηλεκτρική κιθάρα

Μερλίνα Μπράχο, Α΄ Λυκείου, πιάνο

Σωτήρη Σεργιάννη, Α΄ Λυκείου, σαξόφωνο

Φώτη Λιούκα, Α΄ Λυκείου, ακορντεόν

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η συναυλία: τον Δήμο Αρταίων, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κο Νικόλαο Λιόντο που εκπροσώπησε το Δήμο και απηύθυνε χαιρετισμό πριν από την έναρξη της συναυλίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, το ξενοδοχείο Βυζαντινό, τον κο Γιώργο Σπανό για τη δημιουργία της αφίσας, τον τηλεοπτικό σταθμό Art Tv, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας, το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας κο Άγγελο Βασιλείου για το livestreaming, το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία, τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας, τον Haig Yazdjian και τους συνεργάτες του και τη μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Κατερίνα Ζήση που πίστεψε από την αρχή ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και δούλεψε με πάθος για την υλοποίησή της.


Κύριε Yazdjian, πρέπει να είστε περήφανος που οι μουσικές σας εμπνέουν και προκαλούν δημιουργικό οίστρο σε νέα παιδιά!!! Εμείς σας ευχαριστούμε για την τιμή που κάνατε στο σχολείο μας και στην πόλη μας!!!


Οι υπεύθυνοι καθηγητές / καθηγήτριες του συνόλου

Αναστασία Σταύρου

Αχιλλέας Τίγκας

Γεωργία Δημοπούλου

Δημήτρης Καμπόλης

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Σπήλιος Κούνας

Φωτεινή Αρβανιτίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]