Επιδότηση καυσίμων: Προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Fuel Pass για να παίξουν φρουτάκια και στοίχημα

 


Έγινε και αυτό… Την ώρα που προχωρούν κανονικά οι πληρωμές για την επιδότηση καυσίμων μέσω του Fuel Pass, κάποιοι «πονηροί» θέλησαν να το χρησιμοποιήσουν… αλλιώς και συγκεκριμένα για να πληρώσουν υπηρεσίες στοιχήματος και για «φρουτάκια».


Συγκεκριμένα, έως το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Προχωρούν οι πληρωμές

Κανονικά προχωράνε οι πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Ήδη από την Παρασκευή το πρωί έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικούς λογαριασμούς, και όχι ψηφιακή κάρτα.


Περισσότερες από 1 εκατ. αιτήσεις

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις απ’ όλα πλέον τα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.


Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή τη δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.


Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για τη χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς έγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]