ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Eurovision:Η Ουκρανία πήρε τη νίκη -Στην 8η θέση η Ελλάδα !


Μεγάλη νικήτρια στη φετινή Eurovision αναδείχθηκε η Ουκρανία επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά .Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη τερμάτισε στην 8η θέση .
Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει ήδη περάσει πια στην ιστορία έχοντας αναδείξει μεγάλη νικήτρια την Ουκρανία.

Υπό το σύνθημα “The sound of beauty” το Τορίνο υποδέχθηκε για τρίτη φορά αυτή τη βδομάδα, στο κατάμεστο Pala Alpitour, τον διαγωνισμό της Eurovision. Μόνο που απόψε ήταν για χάρη του Μεγάλου Τελικού.

Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 158  βαθμούς από τις επιτροπές κερδίζοντας μάλιστα αρκετά “12άρια”! Στη τελευταία θέση χωρίς κανένα βαθμό, η συμμετοχή της Γερμανίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting. Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων το κοινό εξέφρασε την άποψή του η οποία ανακοινώθηκε συγκεντρωτικά για κάθε χώρα, ξεκινώντας από τη χώρα που τερμάτισε τελευταία στις επιτροπές και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

Πρώτη στη προτίμηση του κοινού τερμάτισε η Ουκρανία με 439 βαθμούς! Μεγάλη νικήτρια χώρα στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε με 631 βαθμούς η Ουκρανία, ενώ τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.


Η Ελλάδα κατέκτησε την 8η θέση με 215 βαθμούς συνολικά.
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το πιο αναμενόμενο κομμάτι της αποψινής βραδιάς ήταν φυσικά η βαθμολογία, η οποία ως γνωστόν ανακοινώθηκε σε δύο τμήματα.

Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Οι 40 χώρες που συμμετέχουν φέτος ανακοίνωσαν μέσω των αντιπροσώπων τους τις αναλυτικές βαθμολογίες τους, οι οποίες είχαν ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη πρώτη θέση των επιτροπών τερμάτισε με 283 βαθμούς η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία απέσπασε συνολικά οχτώ δωδεκάρια. Άλλα τόσα απέσπασε και το άλλο μεγάλο φαβορί, η Ισπανία, η οποία όμως τερμάτισε στη 3η θέση με 231 βαθμούς. Στη 2η θέση με 258 βαθμούς (έξι δωδεκάρια) τερμάτισε η Σουηδία. Το μεγάλο φαβορί, η Ουκρανία τερμάτισε στη 4η θέση των επιτροπών με 192 βαθμούς (πέντε δωδεκάρια) ενώ τη πρώτη πεντάδα των επιτροπών ολοκλήρωσε η Πορτογαλία με 171 βαθμούς.

Η Ελλάδα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση των επιτροπών έχοντας συγκεντρώσει 158 βαθμούς! Ανάμεσα σε αυτούς και έξι δωδεκάρια προερχόμενα από τις Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Ελβετία.

Στη τελευταία θέση χωρίς κανένα βαθμό, η συμμετοχή της Γερμανίας.
Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting. Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων το κοινό εξέφρασε την άποψή του η οποία ανακοινώθηκε συγκεντρωτικά για κάθε χώρα, ξεκινώντας από τη χώρα που τερμάτισε τελευταία στις επιτροπές και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

Πρώτη στη προτίμηση του κοινού τερμάτισε η Ουκρανία με 439 βαθμούς! Στη 2η θέση βρέθηκε η Μολδαβία με 239 βαθμούς! Στα σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αφού η χώρα ξαφνικά “κάλπασε” στον πίνακα μιας και είχε περιοριστεί στην 20η θέση των επιτροπών με μόλις 14 βαθμούς. 3η στο televoting τερμάτισε η Ισπανία (228 βαθμοί) ενώ τη πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν οι συμμετοχές της Σερβίας (225 βαθμοί) και του Ηνωμένου Βασιλείου (183 βαθμοί).

Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει από το κοινό 57 βαθμούς οι οποίοι την κατέταξαν στη 12η θέση. Τελευταία με μηδέν, η Ελβετία.

 Μεγάλη νικήτρια χώρα στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε με 631 βαθμούς η Ουκρανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να τερματίζει στη 2η θέση. Στη 3η θέση η εκρηκτική Chanel από την Ισπανία.

Συγκεντρωτικά, η Ελλάδα κατέκτησε την 8η θέση με 215 βαθμούς συνολικά.

Στη τελευταία θέση του συγκεντρωτικού πίνακα παρέμεινε η Γερμανία, η οποία πήρε έξι βαθμούς από το κοινό. Μονοψήφιους βαθμούς από το κοινό πήραν και το Αζερμπαϊτζάν (3 βαθμοί), η Γαλλία (8 βαθμοί), η Τσεχία (5 βαθμοί), το Βέλγιο (5 βαθμοί) και η Αυστραλία (2 βαθμοί).
  3η νίκη για την Ουκρανία

Αυτή είναι η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του θεσμού. Η χώρα έχει κερδίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν: το 2004 με τη Ruslana και το “Wild dances” και το 2016 με τη Jamala και το “1944”.

Η Ουκρανία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Eurovision το 2003 και μέχρι στιγμής μετρά 17 συμμετοχές. Είναι η μοναδική χώρα (εκτός BIG5) που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τους τελικούς ενώ η ίδια έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό δύο φορές: το 2005 και το 2017, αμφότερες στο Κίεβο.Ο OGAE Greece δίνει συγχαρητήρια στην Ουκρανία για τη νίκη της αλλά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες για τη συμμετοχές τους. 

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και στην ελληνική αποστολή και την Amanda Georgiadi Tenfjord για τη κατάκτηση της 8ης θέσης στον Μεγάλο Τελικό! 

ogaegreece.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]