Εκδήλωση της ΚΚ Εργατικός Αγώνας στα Ιωάννινα


Η αντιφασιστική νίκη αποτελεί σημαντική εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. 

Την ημέρα αυτή η Κόκκινη Σημαία της νίκης  κυμάτισε πάνω στα ερείπια της καγκελαρίας του Βερολίνου και γι’ αυτό έγινε σύμβολο της νίκης του ανθρώπου πάνω στο κτήνος του φασισμού.

Γι’ αυτό και όλα τα μετέπειτα χρόνια γιορτάζεται από τα κινήματα όλων των λαών.

Στην  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ των πολυεθνικών και των καπιταλιστικών κυβερνήσεων δεν άρεσε αυτός ο εορτασμός. Από το 1985 η ΕΕ εισήγαγε την "Ημέρα της Ευρώπης" για τις 9 του Μάη για να ξεχάσουν οι λαοί και η ιδίως νέα γενιά την φασιστική ιδεολογία, την πιο ανατριχιαστική που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα όλη τους η προπαγάνδα προσπαθεί να εξισώσει το σοσιαλισμό με το φασισμό και το ναζισμό, λειτουργώντας ως το «πλυντήριο» του φασισμού.


Οι λαοί θα θυμούνται πάντα με θαυμασμό και σεβασμό τα 27.000.000 θύματα του σοβιετικού στρατού και λαού. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έγραψε:

«κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει τόσα στον Κόκκινο Στρατό, που δεν θα μπορούσε ποτέ να τα ξεπληρώσει».

Οι μνήμες και η εμπειρία των λαών μαζί με τα βιώματα από την παλινόρθωση του καπιταλισμού  τις συμφορές που επέφερε στους λαούς, είναι για τον καπιταλιστικό κόσμο, ένα φάντασμα από το παρελθόν που μπορεί όμως να προοιωνιστεί το μέλλον. 


Οι κομμουνιστές δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις, η σημερινή Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση, δεν είναι το κράτος των εργατών και των αγροτών. 

Για τους λαούς όμως είναι δεδομένη η νατοϊκή και ευρωενωσιακή επιθετικότητα, είναι δεδομένος ο φασιστικός χαρακτήρας του καθεστώτος του Κιέβου. 


Σήμερα που το φίδι ξανασηκώνει κεφάλι, είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ ο εορτασμός της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. 

Αυτή τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Κόκκινης Σημαίας στα ερείπια της καγκελαρίας του Βερολίνου, να τη διδάξουμε με κάθε τρόπο στη νέα γενιά, ώστε να προετοιμαστεί η νέα βάρδια που θα την πάρει στα χέρια της.  

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΝ

ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]