ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε χωριό του νομού Ιωαννίνων ο ΔΕΔΔΗΕ ...για να κόψει το ρεύμα σε ηλικιωμένους ....

 



Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε βιώσει τον τρόμο όταν βλέπουμε τον φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ εδώ και λίγες μέρες όμως  αρκετά νοικοκυριά που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανά δίνοντας μάχη  με το κύμα ακρίβειας που σαρώνει  τη χώρα  ζουν  και με το φόβο της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος .Καθημερινά δίνονται εκατοντάδες εντολές διακοπής ρεύματος σε περιπτώσεις απλήρωτων λογαριασμών .

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirus-tv-news.gr σήμερα κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ μετέβη σε χωριό του νομού Ιωαννίνων  για διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που είχαν απλήρωτο το λογαριασμό του ρεύματος .

Όπως είναι γνωστό στα  χωριά   κατά βάση οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι που είναι και αυτοί που κρατούν   αυτά τα χωριά ζωντανά ,παραμένοντας στον τόπο τους .

Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους αν μη τί  άλλο η πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα και όχι αναλγησία ...

Ένα από τα σπίτια που επισκέφθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ ήταν και το σπίτι μίας    85χρονης γυναίκας .Ο λογαριασμός του ρεύματος καθαρά από αμέλεια  δεν είχε πληρωθεί .Όσο για το ποσό της οφειλής ,μόλις 140 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γιαγιά από   το 1973-1974  που ρευματοδοτήθηκε το χωριό μέχρι και σήμερα τα μόνα χρήματα που χρωστάει στη ΔΕΗ είναι αυτά τα 140 ευρώ .Συνεπής στις πληρωμές της στη μακρόχρονη πορεία της ζωής της ,όπως συνεπείς  άλλωστε  είναι  οι  περισσότεροι ηλικιωμένοι που παρά τα πενιχρά οικονομικά τους καταφέρουν και τα φέρνουν όλα βόλτα ..


Ο λογαριασμός  της γιαγιάς  τακτοποιήθηκε και η 85χρονη  απέδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι Κυρία με το κράτος ..Σειρά του κράτους   τώρα να αποδείξει επιτέλους   πως σέβεται και τιμά τους ηλικιωμένους  και ιδιαίτερα όσους ζουν σε   χωριά όχι μόνο της Ηπείρου αλλά  όλης της χώρας  και όχι να τους κάνει να ζουν σε πανικό για οφειλόμενα ποσά λίγο μεγαλύτερα των 100 ευρώ .....

Παπαθανασίου Στέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]