ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί του ΤΟΕΒ Αχέροντα-Την Τετάρτη  η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού στα αντλιοστάσιά τους

Σε πολιτικό επίπεδο αναζητείται η λύση στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΤΟΕΒ Αχέροντα αφού λόγω των χρεών προς τη ΔΕΗ έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος και δεν είναι εφικτή η άρδευση των καλλιεργειών. Η κατάσταση ενόψει και της θερινής περιόδου όπου οι ανάγκες για πότισμα των καλλιεργειών αυξάνονται κατακόρυφα είναι πολύ δύσκολη και η αγροτική οικονομία της περιοχής (αφού ο ΤΟΕΒ Αχέροντα έχει στην ευθύνη του 50.000 αρδεύσιμα στρέμματα ) ενώ οι παραγωγοί βρίσκονται στα όρια τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Κίτσιου προέδρου του ΤΟΕΒ Αχέροντα στον "Αγρότυπο" τα χρέη ανέρχονται σε 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα αρδευτικά τέλη που τους οφείλονται ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραγωγοί συναντήθηκαν με τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα στον οποίο και εξέθεσαν τα προβλήματά τους , ενώ την Τετάρτη  11 Μαΐου θα εκδικαστούν στην Πρέβεζα ασφαλιστικά μέτρα του ΤΟΕΒ κατά της ΔΕΗ διεκδικώντας την επανασύνδεση του ρεύματος. Μάλιστα στο δικαστήριο θα παραβρεθούν τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα του ΤΟΕΒ. Αντίστοιχες προσφυγές που εκδικάστηκαν το προηγούμενο διάστημα από άλλους ΤΟΕΒ της χώρας δικαίωσαν τους παραγωγούς ωστόσο απαιτείται το συντομότερο πολιτική λύση γιατί ο πρωτογενής τομέας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]