Με πολυπληθή συνοδεία προσωπικής ασφαλείας και αστυνομικής δύναμης μέσα στα νοσοκομεία η επίσκεψη Γκάγκα στα Ιωάννινα- Καμία απάντηση στα χρονίζοντα προβλήματα
 

Στον απόηχο της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ- που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ενισχύει τους επιχειρηματίες υγείας και επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών, και κατόπιν της ανακοίνωσης της 1ης ΥΠΕ για τον τιμοκατάλογο διακομιδών του ΕΚΑΒ,  διάλεξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Γκάγκα να επισκεφτεί τα νοσοκομεία της πόλης μας διαλαλώντας την περισπούδαστη κυβερνητική πολιτική του νέου χάρτη Υγείας. Είναι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην πόλη μας μετα τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Η επίσκεψη της κας Γκάγκα στα Νοσοκομεία της πόλης μας συνοδεύτηκε από πολυπληθή συνοδεία προσωπικής ασφαλείας και αστυνομικής δύναμης μέσα στα  νοσοκομεία. Καμιά σχέση με την επίσκεψη των Υπουργών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου μίλησαν δημόσια με όλους τους εργαζόμενους και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους σε ανοιχτή εκδήλωση, και σε δημόσια λογοδοσία. Αντί αυτού, η κα Γκάγκα προτίμησε να συναντηθεί με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Βουλευτές της ΝΔ,  και τα στελέχη της ΔΑΚΕ εν κλειστώ, προφανώς εξειδικεύοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για τον νέο χάρτη υγείας που οραματίζονται και σχεδιάζουν για την πόλη μας. Ακόμη και η  συνέντευξη τύπου έγινε μέσα στο γραφείο του διοικητή του ΠΓΝΙ και όχι στον προαύλιο χώρο όπως είχε προγραμματιστεί. Τι φοβάται αλήθεια?

Η κα Γκάγκα δεν έδωσε καμία απάντηση στα χρονίζοντα προβλήματα στις υγειονομικές μονάδες της πόλης μας. Μοίρασε ευχαριστίες στους ήρωες με τις λευκές μπλούζες, αλλά στο δια ταύτα τίποτα.  Ας μας απαντήσει λοιπόν δημόσια:

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και στήριξη των ΤΟΜΥ και της ΠΦΥ στην πόλη μας?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιχειρηματική δραστηριότητα των εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων και την απόλυση 217 Συμβασιούχων ΣΟΧ στο ΠΓΝΙ, και ποια θα είναι η τύχη των συμβασιούχων που λήγει η σύμβασή τους στις 31 Δεκεμβρίου?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και την τιμωρητική ομηρία που τους έχει επιβάλει εδώ και 8 μήνες και την στέρηση μισθού?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τα απογευματινά χειρουργεία με κάλυψη του κόστους από τους πολίτες?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και του γερασμένου στόλου της?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την διασύνδεση των οργανικών μονάδων υγείας της πόλης μας και ποια ψιλά γράμματα συνοδεύουν αυτή τη λειτουργία?

Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την διάσπαση της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας και γιατί την έχει συνδέσει με τις επικείμενες εκλογές?

Θα τολμήσουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων μια ανοιχτή δημόσια λογοδοσία στους πολίτες των Ιωαννίνων για τα πεπραγμένα της διοίκησής τους?

Η προσπάθεια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και από την ίδια, φτιασιδώματος και ωραιοποίησης μετα την εγκατάλειψη του Δημόσιου συστήματος Υγείας της εικόνας των υγειονομικών μονάδων για την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών αναγκών, δεν βοηθάει, όσα βαψίματα  και αν επιχειρήσουν, όσους πίνακες κι αν κρεμάσουν στους τοίχους, όσο και να κρύψουν τις ουρές από τους ασθενείς στα ιατρεία και τις κλινικές. 

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση για να κάνει οτιδήποτε θετικό για το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Μια νέα προοδευτική πλειοψηφία που θα υλοποιήσει το βασικό δίδαγμα της πανδημίας, δηλαδή την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, της ΠΦΥ και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

   

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Ο.Μ. ΥΓΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]