Άρτα:Το Θεατράκι στο Κάστρο ανοίγει τις πύλες του ως χώρος εκδηλώσεων



Χρ. Τσιρογιάννης: «Πλέον έχουμε Κάστρο και θεατράκι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι».


Οι Φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο για την διάθεση του χώρου.


Με το Κάστρο περιποιημένο, ανοιχτό καθημερινά αλλά και Σαββατοκύριακα, προσβάσιμο και φυλαγμένο, επαναλειτουργεί και το Θέατρο της Ακρόπολης Κάστρου Άρτας ως χώρος εκδηλώσεων. 


Πρόθεση, λοιπόν, της Δημοτικής Αρχής είναι μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις να ξεκινήσει η ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών. Κοινή διαπίστωση όλων, είναι πως οι Αρτινοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Θεατράκι  στο Κάστρο της Άρτας, επιστρέφει ξανά στις ζωές δημοτών και επισκεπτών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιρογιάννης κατά την τελευταία επίσκεψη της  Υπουργού Πολιτισμού κας. Μενδώνη στην Άρτα ζήτησε να παραμείνει το θεατράκι στο Κάστρο ανοιχτό και να μην μετακινηθεί η κερκίδα, με τον  Δήμο να προτίθεται να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες επισκευής της κερκίδας και ελέγχου στατικότητας. Το αίτημα έτυχε θετικής απάντησης από την Υπουργό και έτσι το θεατράκι όχι μόνο δεν θα μετακινηθεί αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτισμού και του Τουρισμού του Δήμου Αρταίων στο τηλέφωνο 26813 62115 υπεύθυνο κ. Αρκουμάνη Θανάση, για τη διάθεση του χώρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Αρταίων.


Ο χώρος έχει χωρητικότητα 400 περίπου θεατών, ενώ θα υπάρχει χώρος για καμαρίνια και τουαλέτες για τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Σημειώνεται, πως οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του χώρου του κάστρου.


«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μας ως Δημοτική Αρχή, είναι οι χώροι πολιτισμού να είναι βιώσιμοι, ασφαλείς και ενταγμένοι στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Πλέον έχουμε κάστρο και θεατράκι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι. Επιπλέον ολοκληρώνουμε την ανάπλαση της περιοχή του Κάστρου, ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας που σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ μας, θα αποδώσουμε ένα ολοκληρωμένο χώρο αναψυχής και πολιτισμού στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας. Δρομολογούμε και υλοποιούμε έργα που αλλάζουν τουριστικά και ομορφαίνουν την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]