Ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος -Μία μεγάλη γιορτή στην Ακτή Μιαούλη στα Γιάννινα ![φωτό-βίντεο]





Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος ολοκληρώθηκε με φόντο τη Λίμνη Παμβώτιδα με σύσσωμους τους συντελεστές στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση και με πλήθος κόσμου στον τερματισμό όπου πρώτευσε ο Emil Toudal – Αμυράς: «Ο Γύρος είναι ένα τρένο, με πολλά βαγόνια»

Μία μεγάλη γιορτή στήθηκε στην Ακτή Μιαούλη στην εκθαμβωτική λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων με αφορμή τον τερματισμό του 5ου ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με πλήθος κόσμου και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Μία σπουδαία, μία πολύ μεγάλη και απαιτητική διοργάνωση ολοκληρώθηκε στα πανέμορφα Ιωάννινα μπροστά σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε και σε παράλληλες δράσεις με θέμα το ποδήλατο.

Νικητής του απαιτητικού αυτού ετάπ ο Emil Toudal της Bhs PL Beton Bornholmπου εξήρε και αυτός όπως οι περισσότεροι συμμετέχοντες τη διοργάνωση




Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για «ποδηλατική επανάσταση» με αφορμή τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας:

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χαίρομαι που είναι εδώ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, προσωπικός μου φίλος, Αλέκος Καρχιμάνης που αμέσως ανταποκρίθηκε στα όσα έπρεπε να γίνουν σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα να ενεργήσει τάχιστα, ώστε να αποκατασταθεί ο ιστορικός δρόμος της Κατάρας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τον  Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ που επίσης έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες, αλλά και όλους τους αρμόδιους όλων των Περιφερειών και των Δήμων που ενεπλάκησαν με πολύ μεγάλη θέρμη.

Επιχειρούμε μία ποδηλατική επανάσταση! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των 5 Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές Live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας.


Ο επίσημος Πρεσβευτής της Διοργάνωσης ο Μαρκ Κάβεντις αφιέρωσε χώρο στους δικούς του λογιαριασμούς που αριθμούν αθροιστικά πάνω από 1 εκ ακολουθούς, ενώ και τα εγχώρια ΜΜΕ αγκάλιασαν το γεγονός.

Ο απερχόμενος αλλά ευτυχώς για εμάς, σύντομα αναβαθμισμένος στην Αμερικανική Κυβέρνηση, Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που ήρθε και στην Κρήτη αλλά και στο δεύτερο ετάπ στο ΟΑΚΑ, μου το είπε και το πιστεύω: Στην Ελλάδα επιτελείται μία ποδηλατική επανάσταση! Πράγματι έτσι είναι, πλέον το πιστεύω.

Αυτό που έγινε ήταν από τα καλύτερα όνειρα μας, η συστράτευση ήταν μοναδική και συγκινητική. Οι άνθρωποι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η ελληνική ομοσπονδία Ποδηλασίας και όλοι όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, αξίζουν συγχαρητήρια! Οι άνθρωποι που δούλεψαν, οι ακάματοι και πάντα χαμογελαστοί εθελοντές μας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Αστυνομία, κάθε φορέας της τοπικής αυτοδιοικησης.

Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους.

Δημιουργούμε ένα τεράστιο γεγονός, όχι μόνο αθλητικό. Χτίζουμε ένα κίνητρο ανάπτυξης για το ποδήλατο, τόσο ως άθλημα, αλλά και ως μέσο ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και άλλο για να γίνει το όνειρο πιο… ηχηρό σε όλους.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει τον δικό της μεγάλο Γύρο στα πρότυπα παρόμοιων διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πέρασε μία συναρπαστική εβδομάδα για όλους μας».

Ο Γιώργος Αμυράς παρομοίασε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο ως ένα τρένο, με πολλά βαγόνια, «κάθε βαγόνι και ένας υπέροχος σταθμός, ένα βαγόνι που υπηρετεί το ποδήλατο ως άθλημα, το άλλο βαγόνι το «τουριστικό», καθώς οι περιοχές που περνάει το πελοτόν προβάλλονται και δέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο και ένα βαγόνι για το «περιβάλλον» που εμείς στο Υπουργείο έχουμε επενδύσει για να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι ήταν και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, όπως και ο Δήμαρχος  Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ που εξέφρασαν τον ενθουασιασμό τους για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο ελλάδας.

«Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος αυτής της τεράστιας διοργάνωσης. Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την ευκαιρία που μας έδωσε και ανυπομονούμε για τον επόμενο Γύρο».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πριν από τον τερματισμό συμμετείχε στις παράλληλες δράσεις κάνοντας ποδήλατο γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων μαζί με τον Γιώργο Αμυρά, τον Αλέκο Καχριμάνη, και τους Βουλευτές Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφαλά - Σταύρο Καλογιάννη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωϋσή Ελισάφ, Δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο και τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]