ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου για την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής


 ΝΑ ΜΗΝ  ΔΩΣΟΥΝ  ΟΥΤΕ  ΦΕΤΟΣ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ  ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για την   κατάργηση  της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Και αυτήν  την σχολική  χρονιά λόγω της πανδημίας και του τρόπου διαχείρισής της από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας …….

  Υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να καλύψει με επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία.

  Υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

  Με την εφαρμογή της 2ης και 3ης ανάθεσης,  έχει καταργηθεί η ισότιμη παροχή γνώσης στους μαθητές, αφού βιολόγοι καλούνται να διδάξουν Φυσική, φυσικοί Μαθηματικά κτλ.

  Με την εφαρμογή του πρωτόκολλου-λάστιχου για το κλείσιμο του τμήματος αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΣΓΜΕ, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 11/5/2022  στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (Γυαλί Καφενέ) και καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουμε  αγωνιστικά  να μην  δώσουν  ούτε  φέτος  τα  παιδιά μας  εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής  .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]