Σπύρος Ριζόπουλος-Ορίζοντες Ηπείρου"Προκάτ γυμναστήριο και Τεχνολογικό Πάρκο: Καλά ξεμπερδέματα κύριε Καχριμάνη"


 


Απόλυτος υπεύθυνος για την επιβάρυνση των Ηπειρωτών με περισσότερα από 40 εκ. ευρώ είναι ο σημερινός περιφερειάρχης, με τους εμμονικούς χειρισμούς του σε μια σειρά υποθέσεων για την έκβαση των οποίων ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, ευχήθηκε στον κ. Καχριμάνη «καλά ξεμπερδέματα».

Ξεκινώντας από το θέμα της μεταφοράς του κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εμπλοκή του υιού του περιφερειάρχη στην αγορά πάνελ από την εταιρία η οποία πληρώθηκε για την αποσυναρμολόγηση και την αγορά των υλικών του πρώην κλειστού της ξιφασκίας, ο κ. Ριζόπουλος εξήγησε πως το βάρος της απόδειξης ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο πέφτει στις πλάτες του κ. Καχριμάνη διότι μεταξύ του ιδίου, της οικογένειάς του και της Ιντρακάτ προκύπτει μια «τριγωνική σχέση».

«Κάθε συναλλαγή η οποία ξεπερνά τα 5.000 προσδιορίζεται από μία σύμβαση και αναγνωρίζεται ως έγκυρη όταν κατατίθεται στις φορολογικές αρχές. Για να υπάρξει πληρωμή πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο και δελτία αποστολής που περιγράφουν τι μεταφέρεται και σε ποιον πηγαίνουν.

Το βάρος της απόδειξης ότι η συναλλαγή του υιού Καρχιμάνη με την Ιντρακάτ έγινε με νόμιμο τρόπο πέφτει στον ίδιο γιατί υπάρχει μια τριγωνική σχέση οικογένειας – περιφερειάρχη και Ιντρακάτ. 

Δεν μιλάω για τριγωνική συναλλαγή ως ξέπλυμα, διαχωρίζω την έννοια της τριγωνικής συναλλαγής που καθίσταται ξέπλυμα από την τριγωνική σχέση, εκείνος είναι », είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι το ζήτημα δημιουργείται από τη στιγμή που υπάρχει συναλλαγή της περιφέρειας με Ιντρακάτ και μετά της ίδιας εταιρίας  με την οικογένειά του, χωρίς κανείς να ξέρει αν οι ποσότητες και το ποσό της σύμβασης συμφωνούν.

Συνεχίζοντας  τώρα στο θέμα που αφορά την υπόθεση του προκάτ γυμναστηρίου, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, μέμφθηκε τον κ. Καχριμάνη γιατί με δική του ευθύνη η Ήπειρος απώλεσε 16 εκ. ευρώ που είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατασκευή ενός καινούργιου, σύγχρονου γυμναστηρίου, προτιμώντας την εναλλακτική ενός προκάτ κλειστού.

«Εικόνα για το πόσο θα στοιχίσει δεν έχουμε ακόμα. Ξέρουμε όμως ότι χάσαμε 16 εκ. ευρώ και 4 εκ. που θα πληρώσουμε φτάσαμε στα 20 και γήπεδο δεν έχουμε.

Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα το κάνουμε, το φέρνουμε βόλτα και το πήγαμε στον Κατσικά όπου χρειάζεται τροποποίηση της σύμβασης με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κύριος Καχριμάνης οδήγησε την Οικονομική Επιτροπή σε παράβαση καθήκοντος και τώρα εμπλέκει και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου με τις αποφάσεις του. Το μόνο που εύχομαι είναι καλά ξεμπερδέματα», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

 


Πάρκο Τεχνολογίας

Καλά ξεμπερδέματα ευχήθηκε όμως στον Περιφερειάρχη και για το Πάρκο Τεχνολογίας. Μια ακόμα υπόθεση την οποία χειρίστηκε προσωπικά ο κ. Καχριμάνης και από την οποία η Ήπειρος κινδυνεύει να βγει χρεωμένη με ένα δάνειο 20 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α. . 

Αφού υπενθύμισε τις ενέργειες που έκαναν οι Ορίζοντες Ηπείρου και ο ίδιος προσωπικά για το θέμα, αναφερόμενος με ημερομηνίες και στοιχεία για την πρότασή της παράταξης που αφορούσε την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, ο κ. Ριζόπουλος αναρωτήθηκε πως ένας προϋπολογισμός 2 εκ. ευρώ έφτασε να γίνεται 45, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα σχέδιο.

«Οφείλω να υπενθυμίσω, γιατί εσκεμμένα αγνοείται ότι το τεχνολογικό πάρκο είναι ιδέα και δουλειά των Οριζόντων Ηπείρου και δική μου προσωπικά, ότι η συζήτηση άνοιξε μόνο αφότου εμείς συναντηθήκαμε το φθινόπωρο του 2019 με την P&I και ενημερώσαμε εγγράφως τον πρωθυπουργό και τους κ.κ. Σκέρτσο, Σταϊκούρα, Παναγιωτόπουλο, Γεωργιάδη, Πιερρακάκη και Κεραμμέως. Τότε ‘’ξύπνησαν’’ όλοι κι άρχισαν να συζητάνε για το τεχνολογικό πάρκο. Κάπως έτσι ήρθε η πρόταση του κ. Καχριμάνη για τη έγκριση στον προϋπολογισμό κονδυλίου 2 εκ. ευρώ αρχικά και 4 στη συνέχεια την οποία στηρίξαμε, ελπίζοντας να μας παρουσιαστεί ένα πλάνο. Αντ’ αυτού όμως είδαμε χωρίς καμία αιτιολόγηση το κόστος να εκτοξεύεται στα 25 εκ. ευρώ και να φτάνει στα 48. Τι ακριβώς γίνεται, τι θέλει να φτιάξει ο κ. Καχριμάνης κανείς δεν ξέρει», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην περίεργη αλλαγή περιγραφής των εγγράφων του υπουργείου, όπου από εκεί που συμβαλλόμενος ήταν το πάρκο τεχνολογίας που έχει σχέση με το πανεπιστήμιο μπαίνει στο παιχνίδι η αναπτυξιακή ηπείρου Ήπειρος Α.Ε., με τζίρο λίγο πάνω από 1 εκ. και ταμειακά διαθέσιμα 51.000.

«Και σαν να μην έφτανε αυτό μας λέει ότι τα μισά χρήματα, 24 εκ. ευρώ δηλαδή, θα πρέπει να τα δανειστούμε. Το δάνειο αυτό πως θα το πληρώνουμε και για πιο λόγο; Για να φτιάξουμε τι; Για να καλυφτούν οι μεγαλοϊδεατισμοί ενός ανθρώπου που έχει παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος και είναι κολλημένος στην καρέκλα. Για να ικανοποιηθεί το εγώ ενός ανθρώπου που μας έχει φορτώσει 3,5 εκ. ευρώ πρόστιμο από τα σκουπίδια, ένα γήπεδο που δεν ξέρουμε τι θα γίνει κι έναν δανεισμό 24 εκ. ευρώ;», αναρωτήθηκε ο κ. Ριζόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι η κατασκευή τεχνολογικού πάρκου στην Ήπειρο είναι εθνική υπόθεση και πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανάκαμψης αποκλειστικά με εθνικούς πόρους.  Αν προκύπτει δανεισμός, αυτόν πρέπει να τον αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]