Ιωάννινα:Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για την ενεργειακή φτώχεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα

 


Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στα Γιάννενα πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες και εξανεμίζει το εισόδημά τους.


Η παράσταση διαμαρτυρίας είναι μία από τις δράσεις που αποφασίστηκε πριν το Πάσχα σε ευρεία σύσκεψη των συνδικαλιστικών φορέων του Νομού Ιωαννίνων μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.


Η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, ο Γιώργος Πραμαντιώτης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και ο Γιάννης Βλάχος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων, με δηλώσεις τους, απαίτησαν κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα, χαρακτήρισαν τα μέτρα της κυβέρνησης ως «ασπιρίνη» που δεν αντιμετωπίζουν την αιτία της ενεργειακής ακρίβειας, αφού όπως υπογράμμισαν αυτή προκαλείται από τις πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου ρύπων και της «πράσινης μετάβασης».


Παράλληλα υποστήριξαν ότι η επιδότηση τμήματος της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον κρατικό προϋπολογισμό φορτώνεται πάλι στα λαϊκά στρώματα μέσα από τη φορολογία. Παράλληλα οι συνδικαλιστικοί φορείς κάλεσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενάντια στην επικύρωση της σύμβασης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.


Οι κοινές δράσεις που αποφασίστηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη των συνδικαλιστικών φορέων ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Μάη στις 11 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αμπελουργών και αγροτοκτηνοτρόφων της Ζίτσας.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]