ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου

 


Το  Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σήμερα 11 του Μάη στη 1 το μεσημέρι. Παρέδωσε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καμπουράκη το παρακάτω υπόμνημα ζητώντας την άμεση  διαβίβαση των αιτημάτων στο Υπουργείο Παιδείας:


ΠΡΟΣ

Τον κ.Περιφερειακό Δ/ντή

 Εκπαίδευσης Ηπείρου


ΘΕΜΑ: Αίτημα να μην  δώσουν  ούτε  φέτος  τα  παιδιά μας  εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής.


Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για την   κατάργηση  της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Και αυτήν  την σχολική  χρονιά λόγω της πανδημίας και του τρόπου διαχείρισής της από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας …….

  Υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να καλύψει με επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία.

  Υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

  Με την εφαρμογή της 2ης και 3ης ανάθεσης,  έχει καταργηθεί η ισότιμη παροχή γνώσης στους μαθητές, αφού βιολόγοι καλούνται να διδάξουν Φυσική, φυσικοί Μαθηματικά κτλ.

  Με την εφαρμογή του πρωτόκολλου-λάστιχου για το κλείσιμο του τμήματος αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΣΓΜΕ, με κύριο αίτημα,  να μην  δώσουν  ούτε  φέτος  τα  παιδιά μας  εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής  .


Σχετικά με τις εξετάσεις της PISA

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τις  διαγνωστικού χαρακτήρα εξετάσεις που θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο την Τετάρτη 18/5/22, και αφορούν τους  μαθητές της Στ’ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, την επονομαζόμενη ελληνική PISA. Με τέτοιου είδους κλίμακες και «διαγωνισμούς» ανοίγεται από το Υπουργείο ο δρόμος ώστε, σε συνδυασμό την εφαρμογή της λεγόμενης «αξιολόγησης», να βαθμολογήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να δημιουργήσουν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων.

Ως γονείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με τέτοιου είδους εξετάσεις οι οποίες  κύριο στόχο έχουν να διαχωρίζονται οι μαθητές σε «παιδιά και αποπαίδια». Δεν θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Αυτό το σχολείο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την σημερινή πολιτική της κυβέρνησης τους σχεδιασμούς της ΕΕ, που υπηρέτησαν αδιαλείπτως όλες οι κυβερνήσεις,  τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ, αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, όπως η λεγόμενη αξιολόγηση και οι εξετάσεις τύπου PISA. Για τον λόγο αυτόν απαιτούμε: Εδώ και τώρα το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη λεγόμενη «ελληνική PISA». 

Τέλος, από γονείς παιδιών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες καταγγέλθηκε η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας ως προς την αντιμετώπισή τους στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις. 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων θέλει να καταγγείλει την αστυνομική παρουσία στο εσωτερικό του κτηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας. Άραγε ποια «ανομία» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί; Τόσο πολύ φοβίζουν την κα Κεραμμέως οι κινητοποιήσεις των γονέων ενάντια στην πολιτικής της κυβέρνησής της, ώστε επιστρατεύει αστυνομικούς για  να αντιμετωπίσουν τους «εχθρούς» γονείς; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]