Έλλειψη βασικών μέσων στον οδοκαθαρισμό των Ιωαννίνων

 


                         (σκούπα με την οποία καλούνται να καθαρίσουν την πόλη οι εργαζόμενοι)


Τη στιγμή που οι αναθέσεις σε τεχνικούς συμβούλους γίνονται ανά τετράδες σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στο Δήμο Ιωαννιτών, η υπηρεσία καθαριότητας εδώ και σχεδόν δύο μήνες δεν έχει ψάθινες σκούπες για τον οδοκαθαρισμό της πόλης. 

 



Η έλλειψη βασικών μέσων έρχεται να προστεθεί στην τραγική υποστελέχωση της υπηρεσίας στην οποία μόλις 15 εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίσουν όλο το εμπορικό κέντρο με τα πολυκαταστήματα, τα τουριστικά σημεία της πόλης, την περιοχή που συγκεντρώνονται τα νυχτερινά μαγαζιά αλλά και τις γειτονιές. Το υπόλοιπο γερασμένο προσωπικό που στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας -όπως είναι λογικό σε μια τόσο δύσκολη δουλειά- σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατεί ακόμα και να μετακινηθεί από το ένα πόστο στο άλλο. 

Την ίδια στιγμή όμως ο λαός της πόλης πληρώνει τα ανταποδοτικά τέλη για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμού και ο Δήμος Ιωαννιτών αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού περιμένει τους «επιδοτούμενους» εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας για να καθαρίσει την πόλη. Με αυτό τον τρόπο περισσεύει ζεστό χρήμα για να πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση οι εργολάβοι της καθαριότητας και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ.

Γνωρίζουμε, και η πόλη το γνωρίζει πλέον, ότι η συστηματική προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της υπηρεσίας δεν είναι τυχαία. Ότι ο στόχος είναι μετά την  υποβάθμιση να ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση στο όνομα ομως της αναβάθμισης των υπηρεσιών. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Υλικά και μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας! 

Γιάννενα 11 Μαΐου 2022

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]