ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέοι φουσκωμένοι έναντι λογαριασμοί στην Αγία Μαρίνα Κρύα Ιωαννινων από τη ΔΕΥΑΙ

 


Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τους υψηλούς λογαριασμούς νεαρού από τη ΔΕΥΑΙ στην Αγία Μαρίνα Κρύα Ιωαννινων. Έναντι σε δίμηνο 400 ευρώ με μηδενική κατανάλωση κυβικών.


Με μεγάλη έκπληξη οι κάτοικοι του χωριού Αγία Μαρίνα στη Κρύα Ιωαννινων, άνοιξαν μέσα σε δύο μήνες από τους προηγούμενους υψηλούς λογαριασμούς νερού από τη ΔΕΥΑΙ τους φακέλους και οι περισσότεροι  κόντεψαν για δεύτερη φορά να πάθουν "ανακοπή καρδιάς" και "εγκεφαλικά επεισόδια" με τα ποσά έναντι που αντίκρισαν με μηδενική κατανάλωση κυβικών νερού. Αναφέρεται ως παράδειγμα η περίπτωση του κατοίκου του χωριού κυρίου Στεφάνου Χρήστου, ο οποίος από το μήνα Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο, δεν είχε σταγόνα νερού στο σπίτι του μόνο αέρα κοπανιστό στις βρύσες του σπιτιού του τα τελευταία επτά χρόνια το λιγότερο που δεν μετρούσαν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΙ τα υδρόμετρα του χωριού, με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν υπαλλήλους. Στη περίπτωση αυτή ο λογαριασμός πριν δύο μήνες ήρθε 741 ευρώ και σήμερα νέος λογαριασμός έναντι με μηδενική κατανάλωση κυβικών νερού, 380 ευρώ, στο σύνολο 1121 ευρώ. Ανάλογοι λογαριασμοί ήρθαν σε πολλούς άλλους κατοίκους του χωριού. Τι πάγιο και τι έναντι, είναι αυτό των 380 ευρώ κύριοι υπεύθυνοι και κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΙ; Τι θέατρο του παραλόγου είναι αυτό από τη σημερινή Δημοτική αρχή και τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΙ;


Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μαζέψει υπογραφές για το συγκεκριμένο θέμα, απευθύνθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο και " φάγανε πόρτα" επί του συγκεκριμένου θέματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον αέρα νερό που έγραφαν τα υδρόμετρα, προσπαθώντας να μαζέψουμε λίγο νερό για ένα μπάνιο μετά τη δουλειά ή για τη τουαλέτα του σπιτιού. Για να πιούμε, ασυζήτητο το θέμα. Κουβαλούσαμε εμφιαλωμένα και πληρώναμε ένα σωρό χρήματα για τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Απευθυνθήκαμε σε δικηγόρο επί του θέματος και τη λύση στο πρόβλημα με μήνυση κατά της ΔΕΥΑΙ και κατά πάσα υπεύθυνου στη Δημοτική αρχή, θα δώσει η Ελληνική δικαιοσύνη, αφού το Δημοτικό συμβούλιο αδιαφορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού, που δίπλα στις πηγές που τροφοδοτεί με νερό μεγάλο μέρος της πόλης των Ιωαννίνων , το ίδιο το χωριό δεν είχε νερό καθόλου τους μισούς μήνες του χρόνου τα τελευταία επτά χρόνια τουλάχιστον.


Στεφάνου Χρήστος

Κάτοικος Αγίας Μαρίνας Κρύα Ιωαννινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]