Ιωάννινα:Ανάμνηση .....τα ρεπό για τους εργαζόμενους της καθαριότητας της νυχτερινής βάρδιας ....


  Το 5νθήμερο ΗΤΑΝ μεγάλη κατάκτηση για τους εργαζομένους. Ήταν, γιατί για τους εργαζόμενους της καθαριότητας της νυχτερινής βάρδιας αποτελεί "ανάμνηση", αφού δουλεύουν συνεχώς. Δεν τους χρωστάει  απλά μερικά ρεπό η υπηρεσία, αλλά 40, 50 ακόμα και 60 ρεπό!!!


Ο Δήμος πήρε πρόσφατα είκοσι τρεις (23) εργαζόμενους με 8μημη σύμβαση. Σχεδόν τους μισούς  από τους προηγούμενους συμβασιούχους, όταν κι έληξε  η σύμβασή τους. Προφανώς, και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.


Η Δημοτική Αρχή με αυτό τον τρόπο υπονομεύει την υπηρεσία για να προχωρήσει πάρα πέρα την ιδιωτικοποίησή της. Γνωστή πλέον η τακτική της. Το πρόβλημα είναι τι κάνουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν τα κεκτημένα που δεν μας τα χαρίσανε, αλλά, κατακτήθηκαν με ΑΓΩΝΕΣ και δεν πρέπει να τα αφήσουμε.


Τόσες κινητοποιήσεις κάναμε στο παρελθόν (για πολύ λιγότερα ρεπό), για να μην καταστρατηγηθεί το 5νθήμερο. 


Σοβαρή ευθύνη φέρνει και η "πλειοψηφία" του σωματείου (ΔΑΣ), που έχει το προεδρείο. Όχι μόνο δεν μας το δημοσιοποιεί και δεν παρεμβαίνει, αλλά οι συνδικαλιστές της που είναι και υπεύθυνοι της βάρδιας, απ’ ότι φαίνεται βάζουν "πλάτη" να παραμείνει ίδια η κατάσταση, όταν η προϊσταμένη επίμονα, καιρό τώρα τους λέει να δώσουν τα ρεπό.


Πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα από ποιόν παίρνουν εντολή και δεν τα δίνουν, ενώ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους εργαζόμενους;


Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση;


Προφανές είναι ότι η Δημοτική Αρχή, αφού γίνεται η δουλειά της θα παίρνει ολοένα και λιγότερο προσωπικό, ενώ στο τέλος θα κατηγορήσει τους εργαζόμενους που δεν πήραν τα ρεπό τους. 


Στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ μία σύνεδρος (ΔΑΣ), πρόεδρος σωματείου, είπε στην ομιλία της ότι επιβάλανε το 5νθήμερο στις βάρδιες και χειροκροτήθηκε και από του συνέδρους της ΔΑΣ Ιωαννίνων, όταν εδώ λένε "…φοβόμαστε τον εισαγγελέα, εάν μείνουνε τα σκουπίδια…".


Βγάλτε λοιπόν συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αβίαστα τα  συμπεράσματά σας. 


Κι επειδή κι αυτό εμείς οι εργαζόμενοι θα το λύσουμε, με τον τρόπο που η ανάγκη μας έμαθε, οι κινητοποιήσεις κι η ενότητα, για μια φορά ακόμα είναι ο μόνος δρόμος που θα τραβήξουμε…


Για την ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Μεντής Χρήστος, Γαλατάς Ζώης, Μπενέκου Ρένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]