Ιωάννινα:Πολύ δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Σταυρακίου -Έκκληση των κρατουμένων (καταγγελία)-ΦΩΤΟ

 


Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά  Δικαιώματα ,κάθε πρόσωπο που στερείται την ελευθερία του θα αντιμετωπίζεται με ανθρωπισμό και με σεβασμό στην εγγενή ανθρώπινη αξιοπρέπεια .

Έτσι  λοιπόν  όλοι οι κρατούμενοι στα καταστήματα κράτησης της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον οφειλόμενο σεβασμό στην εγγενή τους αξιοπρέπεια και αξία ως ανθρώπινων υπάρξεων .


Την ίδια ώρα  όμως  τα  προβλήματα   που  αντιμετωπίζει το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα        και που είναι  ήδη γνωστά   εξακολουθούν   δυστυχώς να υφίστανται ενώ κατά καιρούς οι κρατούμενοι  ανά την Ελλάδα διαμαρτύρονται για τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσής  τους στις φυλακές  ζητώντας από την πολιτεία να σεβαστεί   και να ακούσει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους .

Κάτι ανάλογο   φαίνεται να συμβαίνει και στα Ιωάννινα στο κατάστημα κράτησης Σταυρακίου όπου  μικρά καθημερινά πράγματα που είναι αυτονόητα για τους ελεύθερους πολίτες για τους έγκλειστους  αποτελούν πεδίο διεκδίκησης ...


Όπως καταγγέλθηκε  στο epirus-tv-news οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και όχι μόνο .

Οπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι κρατούμενοι  δεν διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ,αφού το επίπεδο υγιεινής είναι  άθλιο .Καθαριστικά και  απαραίτητα είδη περιποίησης σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζονται στην  καταγγελία δεν   τους χορηγούνται .Παράλληλα στο παλιό κτήριο που στεγάζονται οι φυλακές Σταυρακίου είναι εμφανής η φθορά του χρόνου στον εσωτερικό χώρο   και  ενώ οι έγκλειστοι επιθυμούν να   βάψουν τους εσωτερικούς χώρους για να διασφαλίσουν εκτός από την καλύτερη αισθητική  και   καλύτερες συνθήκες υγιεινής αδυνατούν να το πράξουν αφού δεν έχουν χρώματα για να προχωρήσουν στο βάψιμο  και στην ανανέωση του χώρου .

Όσο για την κατάσταση των στρωμάτων ,οι φωτογραφίες   αποδεικνύουν την άμεση  ανάγκη αντικατάστασής τους ..


Το γνωστό σε πολλές φυλακές της χώρας πρόβλημα με την ύπαρξη κοριών δυστυχώς δεν λείπει και από τις φυλακές Σταυρακίου σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κρατούμενοι :"Δεν επιτρέπεται εν έτει 2022 να ζούμε μέσα στους κοριούς ,να αναφέρουμε το θέμα και να μην γίνεται τίποτα και με αυτό"  λένε.

Πολύ φτωχό και το συσσίτιο ενώ αν κάποιος θελήσει να διαμαρτυρηθεί με ειρηνικό τρόπο φέρεται να απειλείται με μεταγωγή ενώ    υποστηρίζεται πως  παραβιάζονται και τα ωράρια  ελέγχων .Θέλησαν μάλιστα να απευθυνθούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αλλά όπως υποστηρίζεται  η φερόμενη  απειλή μεταγωγής   τους σταματά ...



Με όλες αυτές τις προβληματικές πτυχές της καθημερινότητάς τους οι κρατούμενοι απευθύνουν έκκληση προς την αρμόδια αρχή   ώστε αρμόδια επιτροπή να επισκεφθεί τις φυλακές Σταυρακίου για να διαπιστώσει και να καταγράψει τις συνθήκες κράτησης στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα .

"Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας και να αλλάξουν οι συνθήκες  διαβίωσης των κρατουμένων όχι μόνο σε αυτή τη φυλακή αλλά σε όλες τις φυλακές της χώρας" είπαν στο epirus-tv-news.gr

 Αν ο πολιτισμός μίας χώρας φαίνεται από τον τρόπο  που συμπεριφέρεται στους αδύναμους ,στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός ,αυτό το στοίχημα  θα έπρεπε ήδη  να  έχει κερδηθεί ....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]