Ιωάννινα :ΚΚΕ(μ-λ) Συλλαλητήριο αύριο ενάντια στη νέα συμφωνία για τις Νατοϊκές Βάσεις


 «Ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται, βρίζοντας, ξένοι φαντάροι»

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!


ΠΕΜΠΤΗ 12/5, 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Για ψήφιση στη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση την Πέμπτη 12 Μάη τη συμφωνία για παραμονή, επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκων βάσεων στη χώρα μας, που υπέγραψαν τον Οκτώβρη του 2021 οι υπ. εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας, Μπλίνκεν και Δένδιας.

Η νέα συμφωνία –που με θράσος την ονομάζουν «συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας»– θα έχει καταρχήν 5ετή διάρκεια, και στη συνέχεια θα μετατραπεί σε «αορίστου χρόνου». Βιάζονται, μάλιστα, να επικυρωθεί πριν απ’ το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, στις 16-18 του Μάη, και τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν, ως μία ακόμη απόδειξη της υποτέλειάς τους.

Οι βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο και Λιτόχωρο, δίπλα σ’ αυτές του Ακτίου, της Λάρισας, της Καλαμάτας, της Ανδραβίδας, κι όπου αλλού αποφασίσουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της άρχουσας τάξης, μετατρέπουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε ορμητήριο, στην υπηρεσία των άδικων και αντιδραστικών τους πολέμων. Μαζί με τους στόλους τους, τους πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς τους ιθύνοντες και τους κάθε είδους πράκτορές τους, ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Με το λαό μας να ζει μέσα στην ανασφάλεια, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, και με το μέλλον της νεολαίας να προδιαγράφεται ακόμα πιο εφιαλτικό, εμπλέκουν και στοχοποιούν τη χώρα για να υπηρετήσουν τα πολεμικά τους σχέδια. Η χώρα μας αγοράζει τα εξοπλιστικά τους συστήματα. Στη χώρα μας θα εκπαιδεύονται οι αμερικάνοι φαντάροι. Απ’ τη χώρα μας θα απογειώνονται τα πολεμικά τους αεροπλάνα και θα ελλιμενίζονται τα πολεμικά τους πλοία. Κι από τη χώρα μας θα στέλνεται να θυσιαστεί η νεολαία για τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Όπως δήλωσε παλιότερα ο ανεκδιήγητος υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!!!

Η συμφωνία αυτή, η ύπαρξη, η παραμονή και η επέκταση των νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του λαού και της χώρας. Το ακριβώς αντίθετο! Καθόλου δεν νοιάζονται οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ για την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Όπως καθόλου δεν νοιάζονται για τη δυστυχία και την καταστροφή που ζει ο λαός της Ουκρανίας που βρέθηκε μπλεγμένος στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια, δήθεν για την προστασία του. Εξάλλου, ο ίδιος ο Μπλίνκεν είχε ανοιχτά δηλώσει τον Οκτώβρη ότι η κύρωση της συμφωνίας «επιτρέπει στις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα να εκπαιδευτούν και να επιχειρούν από πρόσθετες τοποθεσίες».

Η συμφωνία αυτή πραγματοποιείται μέσα στο ήδη πυρακτωμένο κλίμα που σηματοδότησε το ξέσπασμα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος που φουντώνει την αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία- Κίνα) σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου μακελειού, ενός παγκόσμιου πολέμου.

Υπηρετώντας τα σχέδια και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της ΝΔ και η ντόπια άρχουσα τάξη εκλιπαρούν ταυτόχρονα να κερδίσουν την εύνοιά τους σε σχέση με την ανταγωνίστρια άρχουσα τάξη της Τουρκίας, ανησυχώντας για τη λεγόμενη «επαναπροσέγγισή» της με τις ΗΠΑ. Φαίνεται ξανά πως η υποταγή στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες και ο εθνικισμός αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Εντελώς υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νέα συμφωνία. Ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη συμφωνία αυτή, που υπηρετούσε την αναβάθμιση των βάσεων, που υπηρετούσε απόλυτα τα αμερικάνικα σχέδια στην περιοχή, που εφάρμοζε τους αμερικανόπνευστους «άξονες» και τις «τριμερείς», και εκθείαζε τον «διαβολικά καλό» Τραμπ.

Απέναντι στη νέα συμφωνία, στην επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, λαός και νεολαία πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους σε ολόκληρη τη χώρα! Με πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις να καταγγείλουμε τη συμφωνία αυτή και να βροντοφωνάξουμε:

•    ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!  ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

•    ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

•    ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

•    ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

•    ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Με κατεύθυνση τη συγκρότηση ισχυρού, μαζικού, αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος –του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των κάθε είδους «προστατών»– να παλέψουμε  για:

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]