Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου για τη χθεσινή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο




Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου τοποθετήθηκε σχετικά με τα παρακάτω

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» Ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου, επικαλούμενη λόγους προστασίας του Περιβάλλοντος, αρκετές φορές έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εντούτοις δεν βρήκε τίποτα αρνητικό στην ΣΜΠΕ που περιγράφει ανάμεσα στα άλλα τους σχεδιασμούς για όλα τα έργα ΑΠΕ σε όλη την Ελλάδα. Εντωμεταξύ και η Ήπειρος ζει τον «πράσινο οδοστρωτήρα» που σκοπό έχει να αλλάξει προς το χειρότερο τις ζωές μας για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Πλέον υπαρχει πείρα. Η «πράσινη μετάβαση» και η «κλιματική ουδετερότητα» μόνο ουδέτερες και φιλικές δεν είναι για τις τσέπες και για τα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, αφού βασικός στόχος της πολιτικής αυτής είναι η ενίσχυση των «πράσινων» επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας - Ενέργεια, Κατασκευές, Μεταφορές κ.λπ.


Αλλαγή Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) Η τροποποίηση του ΟΕΥ στην οποία αλλάζει ο τίτλος ενός υπάρχοντος τμήματος ώστε να συμπεριλάβει την αρμοδιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και η δημιουργία γραφείου ισότητας φύλων δεν συνοδεύεται από καμία νέα πρόσληψη. Αποδεικνύεται έτσι ότι το ενδιαφέρον για την «ισότητα των φύλων»  είναι μόνο στα χαρτιά. Ταυτόχρονα η διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς κανένα μόνιμο υπάλληλο δημιουργεί τετελεσμένα για τη παράδοση των αθλητικών υποδομών σε ιδιώτες. Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε συγκεκριμένες ειδικότητες εργαζόμενων που πρέπει να προσληφθούν ώστε το Νέο Κλειστό να λειτουργεί δωρεάν για το λαό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ από το 2016 έχει την ευθύνη για το Νέο Κλειστό, μόλις το 2022 συμπεριέλαβε την αρμοδιότητα της «λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων» στον ΟΕΥ της. Πέρα από το γεγονός ότι τόσο καιρό ασκούσε μια αρμοδιότητα που δεν είχε στο Νέο Κλειστό υπέγραψε επιπλέον συμβάσεις με τις οποίες ανέλαβε τη δημιουργία και τη λειτουργία και του Κλειστού της Ξιφασκίας. 

Κανονισμός Λειτουργίας Νέου Κλειστού Ο Κανονισμός λειτουργίας διασφαλίζει την προτεραιότητα της χρήσης των εγκαταστάσεων σε επαγγελματικές ομάδες και δευτερευόντως σε ερασιτεχνικούς συλλόγους, ενώ με την διάταξη με την οποία ο απλός αθλούμενος πρέπει να εποπτεύεται από υπεύθυνο προπονητή ή γυμναστή (τη στιγμή που δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας από την Περιφέρεια), καταργείται στην πράξη η χρήση για το κοινό. Κατά τα λοιπά με μια σειρά διατάξεων αποδεικνύει τον αντιδραστικό του χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που επικαλείται το πνεύμα του αθλητισμού για το οποίο όπως κατά λέξη αναφέρει «η κρίση περί του τι αντίκειται ή όχι στο πνεύμα του αθλητισμού είναι ευθύνη της Περιφέρειας» 

Ενημέρωση για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας. Η Περιφέρεια Ηπείρου επιλέγει να δαπανήσει σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ από κρατικό χρήμα για να φτιάξει 6 κτίρια στα οποία θα στεγαστούν οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής, για να εκτοξεύσει δηλαδή τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών. Η Περιφέρεια Ηπείρου ΔΕΝ επιλέγει να δαπανήσει 40 εκατομμύρια για να φτιάξει 6 κτίρια για φοιτητικές εστίες που θα στεγαστούν τα παιδιά του λαού,  που σε αρκετές περιπτώσεις παρατούν τις σπουδές τους επειδή οι οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκια. Αυτή η επιλογή δείχνει με χειροπιαστό τρόπο ότι η πλειοψηφία της Περιφέρειας -που μας καλούσε χθες να πανηγυρίσουμε για τη δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας - ιεραρχεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]