Ιαβέρης από την Πρέβεζα:Aναγκαιότητα η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους προκαλούν τροχαία -Πρώτη αιτία θανάτου τα τροχαία σε ηλικίες από μίας ημέρας μέχρι 29 ετών.

 


Επιτυχημένη η  ημερίδα για την οδική ασφάλεια που διοργάνωσε η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας-

Σημείο "κλειδί" για λιγότερα τροχαία η σωστή οδηγική συμπεριφορά 

Η ασφαλής οδήγηση και η αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων που κάθε χρόνο γίνονται αφορμή να χάνονται εκατοντάδες ζωές στην άσφαλτο ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου με ομιλητή τον γνωστό εκπαιδευτή  Τάσο Μαρκουΐζο (γνωστό ως Ιαβέρη). Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης τόνισε ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε "όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο", υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του εκπαιδευτή στην Πρέβεζα  είχε ως σκοπό κυρίως την ευαισθητοποίηση των  μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους οι οποίοι οφείλουν να προστατευθούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τα παιδιά. 

Ο Βουλευτής Πρέβεζας  Κώστας Μπάρκας στον χαιρετισμό του  επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Νέα Ένωση Ξενοδόχων υπογραμμίζοντας ότι  ο σεβασμός στον ΚΟΚ είναι ο τρόπος να πάψουμε να θρηνούμε θύματα. 

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, σημειώνοντας ότι η οδηγική συμπεριφορά του Έλληνα  δεν είναι η καλύτερη δυνατή και χαρακτηρίζεται ως μια καθαρή έλλειψη επίγνωσης των συνεπειών του κινδύνου. Μάλιστα ο κ.Αργυρός χαρακτήρισε ως θετική κατεύθυνση την μείωση του ορίου ταχύτητας στον αστικό ιστό, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη παιδεία μέσω της κυκλοφοριακής αγωγής δεν θα έχουμε αποτελέσματα. 

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς από την πλευρά του ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροι πρέπει να δείχνουν το δρόμο προς τους νεώτερους με τη στάση ζωής πάνω στο τιμόνι, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης συνεχάρη τον  κ. Χαλκίδη και γενικότερα τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων αλλά και τον  Ιαβέρη για τις προσπάθειες που καταβάλλει να  μεταδώσει τις γνώσεις του στη νέα γενιά. 

Ο  Ιαβέρης στην ομιλία του  μεταξύ άλλων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  στην παιδεία που "εισπράττουν" τα παιδιά από τους γονείς τους,  χαρακτήρισε αναγκαιότητα την αυστηροποίηση των ποινών  σε  όσους προκαλούν τροχαία, ενώ υπενθύμισε ότι  τα τροχαία δυστυχήματα είναι πρώτη αιτία θανάτου στους νέους ανθρώπους, σε ηλικίες από μίας ημέρας μέχρι 29 ετών.

Ακολούθησε προβολή βίντεο και ερωτήσεις από το  κοινό.

Την ημερίδα παρακολούθησε αρκετός κόσμος (ανάμεσά τους εκπρόσωπος της Μητρόπολης, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, oι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη της ΛΕΚ, σχολεία , εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κλπ.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]