Νέα απλοποιημένη μορφή για τους λογαριασμούς ρεύματος από 1/6: Επιλογή σταθερών τιμολογίων – Κατανοητές χρεώσεις

 


Νέου τύπου συμβόλαια και τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθιερώνονται από τον Ιούνιο. Στόχος, όχι μόνο να καταλαβαίνουν οι πολίτες πώς χρεώνονται χωρίς να πρέπει να λύσουν δύσκολους μαθηματικούς τύπους, αλλά κυρίως να μπορούν να δουν τι τους συμφέρει: να έχουν σταθερή χρέωση με ακριβότερη την τιμή της κιλοβατώρας αλλά χωρίς τις εκπλήξεις της ρήτρας αναπροσαρμογής, να έχουν κυμαινόμενα με πλαφόν στο ύψος που μπορεί να φτάσει η τιμή της κιλοβατώρας, ή κυμαινόμενα χωρίς όρια.


Στο πεδίο «ρήτρα αναπροσαρμογής» θα αναγράφεται το κόστος προμήθειας του ρεύματος στην χονδρική αγορά. Από την 1η Ιουλίου, που θα μπει ένα είδος πλαφόν στην χονδρική, το κόστος που θα περνάει στους καταναλωτές θα πέσει αλλά θα εξακολουθεί να είναι κυμαινόμενο.


Σε κάθε λογαριασμό θα υπάρχει ένας κωδικός QR που αν σκαναριστεί, ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει αυτόματα την τιμή που θα είχε, είτε με άλλου τύπου συμβόλαιο, είτε με άλλη εταιρεία.


Σύμφωνα με τη ΡΑΕ οι προμηθευτές ενέργειας θα πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους και την επιλογή σταθερών τιμολογίων. Τα σταθερά συμβόλαια δεν μπορούν να μετατραπούν μονομερώς από τις εταιρείες, παρά μόνο μετά από γνωστοποίηση 60 ημέρες πριν. Όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, οι προμηθευτές που έσπασαν τα συμβόλαια χωρίς να τηρήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα στους καταναλωτές.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]