Κορωνοϊός:Σχεδόν 15 εκατομμύρια ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

 


Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 15 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τον επίσημο απολογισμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).


Ο ΠΟΥ πιστεύει ότι πολλές χώρες υποεκτίμησαν τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από την Covid, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί μόνο 5,4 εκατομμύρια νεκροί από επιπλοκές της Covid.


Ο τρόπος μέτρησης που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ βασίζεται στη μέθοδο των πλεοναζόντων θανάτων, δηλαδή πόσοι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από ό,τι θα αναμενόταν κανονικά με βάση τη θνησιμότητα στην ίδια περιοχή, πριν χτυπήσει η πανδημία.


Αυτοί οι υπολογισμοί λαμβάνουν επίσης υπόψη τους θανάτους που δεν οφείλονται άμεσα στην Covid, αλλά προκλήθηκαν από τις αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας, όπως οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τη φροντίδα που χρειάζονταν. Συνυπολογίζει επίσης την ελλιπή τήρηση αρχείων σε ορισμένες περιοχές και αραιές δοκιμές στην αρχή της κρίσης.


Ωστόσο, ο ΠΟΥ είπε ότι η πλειονότητα των επιπλέον 9,5 εκατομμυρίων θανάτων είναι άμεσοι θάνατοι που προκλήθηκαν από τον ιό και όχι έμμεσοι θάνατοι.


Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η μεγαλύτερη απόκλιση του πραγματικού από τον δηλωμένο αριθμό των νεκρών σημειώνεται στην Ινδία, όπου στην πραγματικότητα υπήρξαν 4,7 εκατομμύρια θάνατοι από Covid, δηλαδή δέκα φορές παραπάνω από την επίσημη καταγραφή. Η ινδική κυβέρνηση αμφισβήτησε την εκτίμηση του ΠΟΥ, λέγοντας ότι έχει «ανησυχίες» για τη μεθοδολογία.


Εκτός από την Ινδία, οι χώρες με τους υψηλότερους πλεονάζοντες θανάτους περιλαμβάνουν τη Ρωσία, την Ινδονησία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.


Χώρες με χαμηλά ποσοστά πλεονάζουσας θνησιμότητας περιλάμβαναν την Κίνα, η οποία εξακολουθεί να ακολουθεί μια πολιτική «μηδενικού Covid» που περιλαμβάνει μαζικά τεστ και καραντίνες, την Αυστραλία, η οποία επέβαλε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα, την Ιαπωνία και τη Νορβηγία.

Πηγή φωτό : Associated Press

(Πηγή: BBC)

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]