ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Μάη κινητοποίηση αγροκτηνοτρόφων και αμπελουργών στην πλατεία της Ζίτσας ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 15  Μάη στις 10:30 το πρωί          κινητοποίηση

αγροκτηνοτρόφων και αμπελουργών

στην πλατεία της Ζίτσας 

ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο.


Αγρότη, Κτηνοτρόφε, Αμπελουργέ .

   Τέρμα στην κοροϊδία. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα                            και  η φτώχεια φουντώνει, τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση της ΝΔ όπως η επιδότηση καυσίμων, οι αυξήσεις στο κατώτατο μισθό, το περιβόητο πακέτο «ελάφρυνσης» για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα δε μπορούν να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά των βιοπαλαιστών αγροτοπαραγωγών, των εργατών, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων.

Σήμερα δεν υπάρχει εργατική-λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει                                      τους λογαριασμούς του ρεύματος , που να μην κάνει περικοπές σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ . Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης είναι πάνω από 13% την τελευταία χρονιά και ο πληθωρισμός ξεπερνά το 9%. 

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί αντιμετωπίζουμε μεγάλα αδιέξοδα με το αυξημένο κόστος παραγωγής που με τον πόλεμο αυξήθηκε περισσότερο, τις χαμηλές τιμές ακόμη και κάτω του κόστους των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλια όπως στο γάλα, τη διαχρονική εφαρμογή της ΚΑΠ που στόχο έχει να ενισχύει τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Βλέπουμε συνεχώς τα χρέη μας να αυξάνονται και το εισόδημα μας να μειώνεται. Τα μέτρα που αποσπάσαμε με τις πανελλαδικές συντονισμένες κινητοποιήσεις που έγιναν και στα Γιάννενα δεν αντιμετωπίζουν τα οξυμένα προβλήματά μας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τη συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων δίνει 4 δις ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας στις ΝΑΤΟικές δαπάνες κερδίζοντας την πρώτη θέση, ποσοστιαία, στο ΝΑΤΟ. Μπουκώνει με δις και με προνόμια τους εφοπλιστές, βιομήχανους, επιχειρηματικούς ομίλους.

  Τα εγκλήματά τους δεν είναι μόνο πολεμικά. Έγκλημα είναι και οι νεκροί                        της πανδημίας που τα 2/3 πέθαναν εκτός ΜΕΘ, είναι η ενεργειακή φτώχεια                    που θερίζει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα .

        Φτάνει πια. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, την ανάπτυξή τους,                 την πανδημία, τον πόλεμό τους! Δεν θα «πληρώσουν πάλι το μάρμαρο»                          οι αγρότες ,οι κτηνοτρόφοι και οι αμπελουργοί  μαζί με τους εργαζόμενους,              τους αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη                  των λίγων.

   Την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Μάη δίνουμε το αγωνιστικό παρών στην κινητοποίηση αγροκτηνοτρόφων και αμπελουργών στις 10:30 το πρωί στην πλατεία                  της Ζίτσας ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο. 

           Απαιτούμε:

• Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

• Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ενέργεια, στις ζωοτροφές, τα αγροτικά εφόδια και στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος. 

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει                  στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους  και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

• Αφορολόγητο στα 12.000 € προσαυξημένο κατά 3000 € για κάθε παιδί.

• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

•  Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.

• Απεμπλοκή της χώρα μας από τον πόλεμο. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

                                                                                                                  Ζίτσα  6 Μάη 2022

Α Γ Ρ Ο Κ Τ Η Ν Ο Τ Ρ Ο Φ Ι Κ Ο Σ  Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ζ Ι Τ Σ Α Σ 

                                                     Α Μ Π Ε Λ Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Ο Σ  Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Ζ Ι Τ Σ Α Σ

φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]