Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή κ. Hans-Jurgen Butt σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


 Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μαγεντίας (Mainz) της Γερμανίας και Διευθυντή του Ινστιτούτου Μax Planck για πολυμερή υλικά κ. Hans-Jürgen Butt σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:


Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α. Δ. Αλμπάνη


Ἔπαινος του Τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, κ. Γεώργιο Α. Φλούδα 


Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του  Τμήματος Φυσικής, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Κ. Κόκκα 


Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή κ. Γεώργιο Α. Φλούδα 


Επίδοση των τίτλων από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη


Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «When drops slide» (η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα)


Μουσικό Πρόγραμμα με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό τη διδασκαλία του εντελλόμενου διδάσκοντος Δρ. Μουσικολογίας Δημοσθένους Φιστουρή.

  

1. "La ci darem la mano" (Εκεί θα δώσουμε τα χέρια) – όπερα Don Giovanni του W.A. Mozart. 

Τραγούδι: Δημήτρης Καρανάνας – Βασιλική Καραμάνη


2. “Die Forelle” (Η Πέστροφα) – Lied του Franz Schubert.

Τραγούδι: Φατμά Σελαμήογλου 


3. "O du, mein holder Abendstern" (Ω εσύ, ωραίο μου αστέρι της νύχτας) - Ρομάντζα του Wolfram- όπερα Tannhäuser  του Richard Wagner.

Τραγούδι: Δημήτρης Καρανάνας


4. “La Notte” (Η Νύχτα)–Χορωδιακό του Μαντείου–όπερα Μαραθών-Σαλαμίς του Παύλου Καρρέρ. 

Ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


Συνοδεία πιάνου: Γεώργιος Θεολογίδης

Επιμέλεια προγράμματος, Διδασκαλία και Διεύθυνση Συνόλου: Δημοσθένης Φιστουρής

________________________________________

Προσέλευση έως τις 18.45΄.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού Covid 19.

________________________________________

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Τιμωμένου:


Ο Hans-Jürgen Butt είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Max Planck για πολυμερή υλικά και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μαγεντίας. Στόχος του είναι η επίλυση θεμελιωδών ερωτημάτων της φυσικής της εύπλαστης ύλης, με προοπτική μελλοντικών εφαρμογών. Μελετά τις διεπιφανειακές δυνάμεις και τη διαβροχή, ιδιαίτερα τη διαβροχή υπερ-υδρόφοβων και υπερ-ελαιόφοβων επιφανειών. Η ομάδα του ερευνά εύπλαστα υλικά όπως τήγματα πολυμερών, διαλύματα, κολλοειδή ή γαλακτώματα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν ανιχνευτή σάρωσης κολλοειδούς (εφευρέθηκε από τον ίδιο), συνεστιακή  μικροσκοπία, ατομική μικροσκοπία δύναμης, κ.ά.


Ο Hans-Jürgen Butt γεννήθηκε στο Αμβούργο (1961). Σπούδασε Φυσική στα Πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Γκέτινγκεν. Στο διδακτορικό του εργάστηκε υπό τον Ernst Bamberg στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής του Max Planck στη Φραγκφούρτη (1989). Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής στη Santa Barbara, California, με τον Paul Hansma. Το 1990, επέστρεψε στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής του Max Planck, όπου μελέτησε επιφανειακές δυνάμεις σε βιολογικά συστήματα με τη - νέα τότε - τεχνική της μικροσκοπίας ατομικής δύναμης. Το 1995 έλαβε το τίτλο του Υφηγητή  στη Βιοφυσική. Το 1996 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μαγεντίας. Το 2000 μετακινήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Siegen ως Τακτικός Καθηγητής. Το 2002 εκλέχθηκε Διευθυντής στο Ινστιτούτο Max Planck για πολυμερή υλικά. 


Διεθνής αναγνώριση 

Έχει λάβει δύο (2) ERC Advanced Grants.

Πρόεδρος του IACIS (Διεθνής Ένωση για τη μελέτη Κολλοειδών και Διεπιφανειών).

2007-2011 Chair of the German Colloid Society.

Senior member of the Gutenberg Akademie of the University of Mainz.

Honory Professor at the Technical University Darmstadt.

Member of the Editorial Board of the Royal Society of Chemistry. 

Member of Editorial Advisory Board of Langmuir.


Βιβλιομετρικά στοιχεία

Έχει δημοσιεύσει 476 άρθρα τα οποία έχουν λάβει 26100 ετεροαναφορές                                    (h-index=77).

Το βιβλίο του «Surface and Interfacial Forces» αποτελεί κλασικό σύγγραμμα για τη μελέτη των επιφανειακών και των διεπιφανειακών δυνάμεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]