ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το ΚΚΕ για τις εξαγγελίες έναρξης ερευνών υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

 




Για τις εξαγγελίες έναρξης ερευνών υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων με ορίζοντα το 2030, με τον νομό Ιωαννίνων να είναι πρώτος στην λίστα, είναι  στάχτη στα μάτια του Ηπειρώτικου λαού που συνεχίζει να ματώνει απ’ την τεράστια ακρίβεια στην ενέργεια σήμερα. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα βρει ωφελημένη μόνο την Energean που διεξάγει τις έρευνες και έχει διασφαλίσει την αποκλειστική εκμετάλλευση τους. 

Εξάλλου ο πραγματικός λόγος του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει τόσο η κυβέρνηση όσο και η εταιρεία εξόρυξης, είναι οι υψηλές τιμές στην ενέργεια που εγγυώνται την εκτόξευση των κερδών και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Το εξορυσσόμενο φυσικό αέριο θα πρέπει να πωλείται σε τέτοιες υπέρογκες τιμές.

Η φλυαρία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη λήψη αντίστοιχων μέτρων ώστε προκαταβολικά οι λαϊκές αντιδράσεις να κατευναστούν έχει κοντά ποδάρια. Η διεθνής πείρα είναι πικρή για τους λαούς. Όμως η αναφορά του πρωθυπουργού για πάταξη των «γραφειοκρατικών αγκυλώσεων» προμηνύει ότι θα παραμεριστούν ακόμη και αυτά τα ελάχιστα μετρά που μένουν στα χαρτιά.  

Τέλος, επειδή η πρώτη φάση των ερευνών τελείωσε μόλις το φθινόπωρο του 2019, όλοι θυμούνται τις άθλιες σχέσεις εργασίας - μέσω εργολάβου – για τους εργάτες της περιοχής μας, με μισθούς πείνας, εκ περιτροπής εργασία, 10ωρα και εντατικοποίηση. Για να μην ξεχνιόμαστε τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη για το λαό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]